عملکرد موفق جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در پژوهش های کاربردی

۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۳:۲۶ کد : ۸۸۱۷ اشتغال پژوهشی
تعداد بازدید:۸۳۳
مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی خراسان جنوبی اظهار کرد: اگر پژوهش منتج به نتیجه شده و در عمل پیاده شود مفید خواهد بود و جهاددانشگاهی در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است.
عملکرد موفق جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در پژوهش های کاربردی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، جلال الدین صادقی، امروز 26 خرداد، در دیدار با مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی استان اظهار کرد: سازمان زندان‌ها مستقیما با آسیب دیدگان و آسیب‌های اجتماعی در ارتباط است.

وی ادامه داد: سازمان زندان‌ها یکی از سازمان‌هایی است که فعالیت‌های فرهنگی اثرگذاری دارد و این مجموعه نه تنها به زندانی‌ها رسیدگی می‌کند بلکه به خانواده آنان نیز توجه دارد .

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه در فضای فعلی جامعه این عملیات و فعالیت ارزشمند و ناشناخته است، تصریح کرد: جهاددانشگاهی نیز در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی ذیل برنامه‌های دبیرخانه آسیب‌های اجتماعی که به این مجموعه واگذار شده است، فعالیت‌هایی دارد.

صادقی با اشاره به برگزاری همایش ملی عناب در 3 و 4 شهریورماه جاری، افزود: بخش مهمی از این همایش را فعالیت‌های جانبی تشکیل می‌دهد.

وی با تاکید بر توجه به محصول عناب، تصریح کرد: اگر در زندان‌های استان، در کنار مباحث اشتغال و کارآفرینی زندانیان، ساخت دست سازه‌های از چوب عناب نیز دنبال شود، می‌تواند به عنوان یکی از بخش‌های جانبی در همایش عناب مورد بهره برداری و در معرض دید عموم گذاشته شود.

 رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اجرایی کردن ایده‌های جوانان را از مشکلات عمده کشور برشمرد و گفت: طرح‌ها و ایده‌های نابی توسط صاحب نظران ارائه می‌شود اما در پیاده سازی این طرح‌ها مشکل داریم.

حمید مرادی، معاون فرهنگی جهادددانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: حوزه معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی با مراکزی که در زیرمجموعه خود دارد، می‌تواند نیاز فرهنگی تمامی دانشجویان را برطرف کند.

وی با بیان اینکه حوزه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در همه زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی فعالیت می‌کند، افزود: مرکز گردشگری دانشجویان اردوهایی را با موضوعات مختلفی از جمله اردوهای ایران مرز پرگهر، اردوهای کویرنوردی «دریای خاک»، اردوهای کو‌ه‌نوردی «گنبد گیتی» و اردوهای محیط زیستی «بوم گشت» در طول سال برگزار می کند.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: فرهنگسرای ابن حسام جهاددانشگاهی زیر نظر معاونت فرهنگی فعالیت دارد که این مرکز در زمینه ‌های مختلفی همچون  هنرهای موسیقی، خوشنویسی، طراحی، مجسمه‌سازی، سفاگری، نقاشی، بازیگری، کارگردانی، نویسندگی و مرشدخوانی برای بزرگسالان، نوجوانان و کودکان، دوره‌هایی را برگزار می‌کند.

وی یادآور شد: خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) و مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران نیز زیر نظر این معاونت فعالیت دارند که آمادگی خود را جهت عضویت و فعالیت در این مراکز برای دانشجویان اعلام می ‌دارد.

حسین راغ آرا، دبیر اجرایی همایش ملی عناب نیز در این دیدار بیان کرد: از سال ۹۴ ماموریتی به جهاددانشگاهی خراسان جنوبی مبنی بر تولید و فرآوری گیاهان دارویی از جمله  عناب، زرشک و زعفران داده شد.

وی با تاکید بر اشتغال‌زایی در حوزه گیاهان دارویی، افزود: در این زمینه تمام دستگاه‌هایی که مرتبط بودند را گردهم آوردیم تا بتوانیم از توان همه آنان در راستای معرفی محصول عناب بهره ببریم.

دبیر اجرایی همایش ملی عناب با تاکید بر اینکه در همایش ملی عناب قصد داریم محققان از سراسر کشور را گردهم آوریم، تصریح کرد: یکی از چالش‌های پیش رو معرفی درست عناب در کشور است که تدابیری برای آن اندیشیده شده است.

وی بیان کرد: باتوجه به اینکه اشتغال یکی از فعالیت‌های سازمان زندان‌ها است، امیدواریم در  برگزاری نمایشگاهی از دست سازه‌های زندانیان فعالیت مشترکی داشته باشیم.

لیلا محمودی، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی نیز گفت: تکالیف حوزه پژوهشی براساس دو موضوع مزیت‌ها و پتانسیل‌ها و چالش‌ها و کاستی‌های هر منطقه تعریف می‌شود.

وی افزود: تفاوت پژوهش‌های جهاد دانشگاهی با پژوهش‌های دیگر این است که هدف گیری پژوهش‌های جهاددانشگاهی به سمتی پیش می‌رود تا بتوانیم کاری که تاکنون انجام نشده به انجام رسانیم.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: گیاهان دارویی مزیت این منطقه بوده و خراسان جنوبی پایتخت گیاهان دارویی به علت دارا بودن ۷۰ گونه گیاهان دارویی نادر است.

محمودی با بیان اینکه این استان تولیدکننده انحصاری عناب و زرشک است ، افزود: اولین اولویت کاری جهاددانشگاهی در حوزه پژوهشی، عناب است.

وی با اشاره به اینکه همایش ملی عناب اقدامی در راستای معرفی و بازیابی جایگاه اقتصادی این محصول است، تصریح کرد: هدف ما این است که علاوه بر زرشک و زعفران، عناب به عنوان یک محصول فوق استراتژیک جایگاه خود را در بازار پیدا کند.

مسئول کمیته اشتغال و بازاریابی همایش ملی عناب با بیان اینکه همایش ملی عناب یک رویداد برندساز است، افزود: در این همایش از شخصیت‌های ملی و مسئولان دعوت می‌شود.

محمودی اظهار کرد: در همایش ملی عناب پیش از آنکه به دنبال گردآوری مقالات از پژوهشگران باشیم، به دنبال معرفی عناب به کشور هستیم.

وی بیان کرد: یکی از پایه‌های اقتصاد خانواده‌ها در خراسان جنوبی، عناب است  اما متاسفانه آنطور که باید به استان‌های کشور صادر نشده است که بتواند بهره اقتصادی شایسته‌ای را  عاید کشاورز کند.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم عناب را معرفی کنیم و ترویج فرهنگ مصرف آن را به عنوان خشکبار داشته باشیم، بازاریابی محتوایی را در این همایش به کار خواهیم گرفت، یادآور شد: در کنار این همایش، نمایشگاه و میزگردی برای طرح ایده برگزار خواهند شد.

محمودی ادامه داد: زمینه دوم فعالیت ما آسیب‌های اجتماعی است که در این راستا میزان افسردگی در بین بانوان خانه دار را سنجیدیم.

وی با بیان اینکه از سال ۹۵ جهاددانشگاهی متولی دبیرخانه علمی آسیب‌های اجتماعی شد، اظهار کرد: برگزاری تورهای گردشگری و نشست‌های تخصصی مختلف از برنامه‌های این دبیرخانه برای بانوان خانه دار استان با هدف ارتقاء سلامت، دانش و مهارت آنان  بوده است.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: برنامه‌ای که اخیرا در دستور کار این دبیرخانه است، برگزاری سمینار بزرگ دیدار با موفقیت با سخنرانی دکتر احمد حلت در بیرجند است.

علی  هاشمی، مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی خراسان‌ جنوبی نیز با  اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۷۵ نفر در زندان‌های استان با جرم غیر عمد حضور دارند، اظهار کرد: از مجموع این زندانیان ۱۲۷ نفر بدهکار مالی غیر کلاهبرداری، ۴۷ نفر مهریه و نفقه و یک نفر محکوم به دیه هستند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 900 زندانی حافظ قرآن از یک تا 30 جزء شده‌اند، افزود:  این سازمان توانست در سال گذشته رتبه‌‌هایی را در بحث‌های فناوری اطلاعات، بهداشت، نماز و حوزه اشتغال بین سازمان‌ها کسب کند.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی خراسان‌ جنوبی با اشاره به اشتغالزایی زندانیان در محیط زندان، تصریح کرد: ۱۰ فرش از فرش‌های بافته شده توسط زندانیان بیرجند به عتبات عالیات اهدا شده است.

هاشمی با اشاره اینکه این سازمان در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز فعالیت دارد، افزود: اکنون ۲۵ روحانی در زندان‌ها فعالیت داشته و اقامه نماز را برعهده دارند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته3800 زندانی استان مهارت‌های حرفه آموزی را آموختند، تصریح کرد: اگر پژوهش منتج به نتیجه شده و در عمل پیاده شود مفید خواهد بود و جهاددانشگاهی در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه همایش عناب یکی از فعالیت‌های اثرگذار در حوزه معرفی این محصول است، یادآور شد: امیدواریم با ارائه محصولات تولیدی از چوب عناب توسط زندانیان بتوانیم به برگزاری هرچه بیشتر این همایش و حمایت از آن کمک کنیم.

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: عملکرد موفق جهاددانشگاهی خراسان جنوبی پژوهش کاربردی