چاپ مقاله عضو هیات علمی جهاددانشگاهی استان در مجله علوم و صنایع غذایی ایران

۲۱ آذر ۱۴۰۱ | ۱۰:۱۲ کد : ۵۱۵۶۵ پژوهشی
تعداد بازدید:۵۵۷
مقاله عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان در مجله علوم و صنایع غذایی ایران از انتشارات دانشگاه تریبت مدرس به چاپ رسید.
چاپ مقاله عضو هیات علمی جهاددانشگاهی استان در مجله علوم و صنایع غذایی ایران

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، مقاله دکتر طیبه شاهی، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان با عنوان «تاثیر نانو پوشش کیتوزان حاوی عصاره پوست انار بر ویژگی های فیزیک و شیمایی و میکروبی دانه انار طی نگهداری» در مجله علوم و صنایع غذایی ایران از انتشارات دانشگاه تریبت مدرس به چاپ رسید.

در چکیده این مقاله آمده است؛

انار یکی از میوه ­های بومی ایران است و با توجه به وجود ترکیبات زیست فعال مفید و سلامتی بخش، تمایل به استفاده از آن به خصوص در کشورهای پیشرفته افزایش یافته است.

در بین فرآورده ­های انار، دانه انار به دلیل فرآوری کمتر و ارزش تغذیه ­ای بیشتر آن مانند دیگر محصولات کشاورزی بیشتر مورد اقبال مصرف کننده قرار گرفته است.

با توجه به مدت زمان ماندگاری کم دانه انار، در این پژوهش تاثیر پوشـش ­هـای خـوراکی (عصاره پوست انار 1%، نانوکیتوزان 1%، نانوکیتوزان 1% حاوی عصاره پوست انار1% بر افزایش زمان ماندگاری دانه ­های انار آماده مصرف به مدت 14 روز در دمای 5 درجه سانتی­گراد مورد بررسی قرار گرفت.

 طی دوره نگهداری، pH، مواد جامد محلول کل ، فعالیت آنتی ­اکسیدانی، ترکیبات فنلی، آنتوسیانین کل و بار میکروبی در فواصل زمانی1،  7 و 14 روز اندازه­گیری شد.  نتایج این تحقیق نشان داد که حفظ فعالیت آنتی­اکسیدانی، ترکیبات فنلی و آنتوسیانین کل در دانه ­های انار پوشش داده شده بیشتر از نمونه شاهد بودند. روند تغییراتPH نیز در بین تیمارهای مختلف یکسان بود.

نتایج بررسی بار میکروبی نشان داد که افزایش شمارش کلی و کپک و مخمر در تیمارهای پوشش دهی شده نسبت به نمونه شاهد کمتر بود، بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق پوشش نانوکیتوزان 1% حاوی عصاره پوست انار 1% می­تواند مدت زمان ماندگاری دانه انار در دمای یخچال افزایش دهد. با تحقق این هدف، به اعتقاد نویسندگان تحول مهمی در ماندگاری دانه انار تازه به وجود خواهد آمد.

text to speech icon