بهره گیری از ظرفیت جهاددانشگاهی در ترویج علم
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، مرتضی عظیمی، مسئول سازمان علمی پژوهشی و فناوری سپاه انصارالرضا استان امروز، پنجم شهریورماه در دیدار با رئیس جهاددانشگاهی استان، اشاره ای به فعالیت های حوزه علمی پژوهشی سپاه داشت و گفت: اعتقاد مجموعه بر این است که در مسائل علمی باید به سمتی پیش رویم که از ظرفیت دیگر نهادهای علمی بهره مند شویم.
وی اظهار کرد: با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در بعد علم و فناوری و تحقق این موضوع لازم است با نهادهای علمی – پژوهشی چون جهاددانشگاهی همکاری داشته باشیم.
جلال الدین صادقی، رئیس جهاددانشگاهی استان نیز در این جلسه اظهار کرد: جهاددانشگاهی مجموعه ای علمی، فرهنگی و آموزشی است که مستقیما زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی به انجام رسالت خود می پردازد.
وی ادامه داد: جهاددانشگاهی همانند بسیج و سپاه مولود انقلاب است و این یک وجه اشتراک ارزشمند و مبارک است که افزایش اعتماد مردم و مسئولین به این سازمان ها را رقم زده است.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در ادامه به معرفی فعالیتهای جهاد دانشگاهی در حوزههای پژوهشی، آموزشی و فرهنگی پرداخت.
صادقی اظهار کرد: معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی متناسب با مأموریتی که جهاد دانشگاهی کشور بر اساس مزیت های منطقه واگذار کرده است، در سه محور 1- گیاهان دارویی استراتژیک 2- آسیبهای اجتماعی 3- برنامه ریزی و مطالعات شهری و روستایی فعالیت می کند و اقدامات قابل توجهی انجام داده است.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: حوزه آموزش این سازمان در ارائه دوره های تخصصی کوتاه مدت، آموزشهای ضمن خدمت و آموزش های عالی فعالیت دارد و در حوزه فرهنگی خبرگزاریهای ایسنا، ایکنا، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، سازمان دانشجویان، دفتر مطالعات فرهنگی و اجتماعی،شعبه سازمان گردشگری ، انتشارات و فرهنگسرای ابن حسام را داریم.
صادقی، سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال را به عنوان یکی دیگر از واحدهای فعال جهاددانشگاهی خراسان جنوبی معرفی و اجرای طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی به کارفرمایی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی را یکی از اقدامات ارزشمند در زمینه اشتغال دانست که توسط این سازمان به اجرا درآمده است.
وی تصریح کرد: طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار توسط این نهاد در دست اجرا است که هدف آن توانمندسازی 69 زن سرپرست خانوار می باشد.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه فعالیتهای پژوهشی در جهاددانشگاهی، متناسب با مزیتهای منطقهای تعریف میشوند، اظهار کرد: جهاددانشگاهی بر روی گیاهان دارویی به عنوان پتانسیل ارزشمند منطقهای و پتانسیلی که میتواند اشتغال و به ویژه اشتغال روستایی را رقم بزند متمرکز شده و پژوهشهایی ارزشمند انجام داده که منجر به تولید دانش فنی فرآوردههای فراسودمند و ثبت اختراع شده است.
صادقی با بیان اینکه گیاهان دارویی می تواند منبع درآمد قابل توجهی برای استان باشد، بیان کرد: در 4 سال اخیر علاوه بر پژوهش های گسترده کاربردی، فعالیت هایی در خصوص افزتیش سطح آگاهی مردم استان از طریق برگزاری دوره های آموزشی و گارگاه های متعدد و متنوع در مبحث گیاهان دارویی داشته ایم .
وی در ادامه با اشاره به فعالیت مرکز خدمات تخصصی گیاهان استراتژیک و راه اندازی سایت بیرناب گفت: طبق بررسی که توسط محققان جهاددانشگاهی استان صورت گرفت، به این نتیجه رسیدیم که به صورت علمی باید بر تولید فرآورده ها و ایجاد ارزش افزوده و توسعه بازار فروش محصولات و برند شازی تمرکز کنیم و تا کنون این فرآیند به خوبی شکل گرقته و به درستی پایه ریزی شده است. است.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: در این راستا پژوهشهای کاربردی و ارائه خدماتی متمرکز بر محصولات استراتژیک از آموزش و مشاوره برای بهبود کیفیت محصولات و فرآوردهها و حمایت از طرحها و ایدههای فناورانه انجام داده و می¬دهیم و سایت بیرناب به آدرس birnab.ir گواهی شایسته بر این ادعاست.