پذیرش مقاله عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک خراسان جنوبی در مجله زرشک و عناب
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، مقاله طیبه شاهی، عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با عنوان" مروری بر تحقیقات صورت گرفته در زمینه تاثیر پوشش های خوراکی بر افزایش ماندگاری عناب تازه" در مجله علمی ترویجی زرشک و عناب مورد پذیرش قرار گرفت و در شماره آتی این مجله به چاپ خواهد رسید.
بررسی پژوهش های علمی در این مقاله علمی ترویجی نشان می دهد که طیف وسیعی از پوششهای خوراکی برای افزایش زمان ماندگاری میوه تازه عناب می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
به طور کلی پوششها فرآیند رسیدگی طبیعی میوه عناب را کندتر کرده و گسترش قهوهای شدن میوه را کاهش میدهند. این پوشش ها از طریق کاهش سرعت تنفس، مهار رشد قارچها و به تاخیر انداختن سرعت پیری محصول که بواسطه کاهش تولید اتیلن و CO2صورت می گیرد، باعث افزایش زمان ماندگاری و کنترل فساد عناب میشوند. بنابراین با توجه به تحقیقات صورت گرفته در خصوص افزایش زمان ماندگاری عناب تازه توصیه میگردد از پوششهای ترکیبی حاوی ترکیبات ضد میکروبی و موثر در کاهش زمان فرآیند رسیدگی میوه استفاده گردد.
از طرف دیگر استفاده از روشهای ترکیبی پوشش خوراکی با روشهای فیزیکی، اتمسفر اصلاح شده و نانوبستهبندی باعث کارایی بیشتر این روشها میشود. از این رو آینده تکنولوژی نگهداری عناب تازه، بیشتر مبتنی بر ترکیب روشهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژی خواهد بود.