معده درد خود را با این دمنوش درمان کنید
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی واحد گفت: پونه گیاهی از خانواده نعناع است.
طعم پونه در ابتدا گرم، گس و تلخ است، اما پس از مدتی در دهان حس خنکی ایجاد می کند ، همچنین دارای بوی مطبوع و قابل تشخیصی است که فضای خانه را مطبوع و حشرات موذی را دور می کند. این گیاه را می توان در گلدان کاشته و در بالکن قرار داد. پونه را می توان از طریق ریشه تکثیر کرد.
طبیعت گیاه گرم و خشک است، برای قطع سکسکه مفید است، برای رفع آشفتگی و ناراحتی های معده مورد استفاده دارد، برای رفع خارش رحم از آن استفاده می شود.
برای بیماری استسقا و یرقان از آن استفاده می شود، مالیدن سوخته شده گیاه برای تقویت لثه ها مفید است.
در رایحه درمانی برای رفع حالت غش کاربرد دارد، برگ و گل پونه خاصیت آنتی بیوتیکی دارد.
دم کرده آن برای سرماخوردگی و زکام مفید است، برای تسکین گلودرد مفید است، نفخ معده را از بین می برد و برای رفع حالت تهوع و بی خوابی مفید است، تولید صفرا را تحریک می کند.
تسکین دهنده و آرام بخش است، عصاره پونه در مقابل ویروس تب خال، آنفلوانزا و نیوکاسل فعال است، خون را متوجه پوست می کند و برای بی اشتهایی کاربرد دارد.
میزان مصرف:
مقدار مصرف آن روزانه 8تا 10گرم به صورت دم نوش است.