تاکید بر بستر سازی علمی برای خروج از مشکلات خراسان جنوبی

۲۰ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۱:۵۷ کد : ۱۶۶۷۹ عمومی
تعداد بازدید:۷۵۳
در دیدار رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی و نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی بر بهره گیری از پتانسیل های استان و رفع مشکلات با بسترسازی علمی تاکید شد.
تاکید بر بستر سازی علمی برای خروج از مشکلات خراسان جنوبی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، جلال‌الدین صادقی، رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، امروز سه شنبه 20 اسفند در دیدار با نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی، ضمن تبریک انتخاب آقای اسحاقی به معرفی فعالیت های جهاددانشگاهی در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و تجاری سازی فناوری پرداخت.
 وی با تاکید بر بهره‌گیری از پتانسیل گیاهان دارویی در استان، اظهار کرد: در این راستا مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی استان راه‌‌اندازی شد.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: از جمله مهم‌ترین بخش‌های پیش بینی شده در این مجتمع می‌توان به ساختمان مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی، آزمایشگاه عمومی و کشت بافت گیاهی، مزرعه تحقیقاتی اکوتیپ‌های عناب، مزرعه تحقیقاتی زعفران، کلکسیون زرشک، استخر دو منظوره، کلکسیون گیاهان دارویی، گلخانه‌های تحقیقاتی، بخش فرآوری گیاهان دارویی و محصولات وابسته ، غرفه‌های نمایشگاهی، فضای تفریحی و گردشگری، مزرعه تحقیقاتی پشتیبانی از رساله‌های دوره‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاهی و واحد آموزش بهینه سازی تولید و فرآوری گیاهان دارویی اشاره کرد.
 صادقی، معدن، گیاهان دارویی، انرژی‌های پاک و کویر را از ظرفیت‌های بی‌نظیر استان نام برد که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه فعالیت‌های پژوهشی جهاددانشگاهی براساس نقشه راه و اولویت‌ها صورت می‌گیرد، بیان کرد: در حوزه پژوهش، جهاددانشگاهی استان در سه  حوزه گیاهان دارویی ، آسیب‌های اجتماعی و مطالعات شهری و روستایی فعالیت می‌کند و فعالیت در حوزه سنگها و کانی های قیمتی و نیمه قیمتی را در تا پایان سال 1399هدفگذاری نموده است.
صادقی خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی تولید فرآورده های فراسودمند از محصولات استراتژیک عناب،زرشک و زعفران را از همان ابتدا به عنوان کلیدی ترین اقدام در دستور کار خود قرار داده است و تاکنون توانسته با تکیه بر تحقیقات کاربردی متخصصین جهاددانشگاهی فرآورده های ارزشمندی را تولید و ثبت اختراع کند. یکی دیگر از اقدامات شاخص در سال 98، برگزاری همایش ملی عناب بود که توانستیم جایگاه اقتصادی و قابلیت سرمایه¬گذاری این محصول را به جامعه علمی و سرمایه¬گذاران کشور معرفی کنیم.
وی یادآور شد: در حوزه آسیب‌های اجتماعی سعی کرده‌ایم با اجرای طرح‌های پژوهشی، برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌ها، همایش‌ها و مسابقات آموزش‌های لازم را به جامعه هدف که به صورت خاص بانوان خانه¬دار بودند ارائه دهیم.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: امروزه علی‌رغم توسعه علمی کشور شاهد وابستگی بعضی از محتواهای علمی و دانشگاهی به منابع غربی هستیم که یکی از مصادیق آشکار آن، حضور روزافزون کتب غیرایرانی برای آموزش زبان انگلیسی در محیط‌های آموزشـی کشـور اسـت.
صادقی تصریح کرد: در این راستا و با هدف تولید منبع علمی مکالمه زبان با تکیه بر فرهنگ اسلامی ایرانی جهاددانشگاهی بـا مشارکت گروهی برجسته در 15 تخصص گوناگون و با معرفی چهره‌های برجسته ایرانی، از ابتدای سال 1392 مجموعه نفیس EIGHT را تولید نمود و هم اکنون در کالج زبان‌های خارجی جهاد دانشگاهی استان آموزش مجموعه کتاب‌های EIGHT همگام با سایر واحدهای جهاددانشگاهی کشور انجام می-شود.
وی با بیان اینکه در حوزه معاونت آموزشی نیز دوره‌های آموزشی جهاددانشگاهی با رویکرد اشتغال و با توجه به مزیت‌های منطقه‌ای تشکیل می‌شود، تصریح کرد: طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی به صورت پایلوت در 9 استان از جمله خراسان‌جنوبی انجام شد و فاز دوم آن نیز آغاز شده است که در این راستا طرح‌های اشتغالزایی مورد استقبال قرار گرفته و برای فروش و اتصال به بازارهای بین‌المللی حمایت می‌شوند.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: در حوزه فرهنگی مراکزی همچون مرکز گردشگری دانشجویان ایران ، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و خبرگزاری بین المللی قرآن، مرکز امام و انقلاب،مرکز افکارسنجی،سازمان دانشجویان،سازمان فعالیت های قرانی،فرهنگ سرای ابن حسام، دبیرخانه دائمی جشنواره شعر ابن حسام، نگارخانه ابن حسام و انتشارات جهاددانشگاهی فعالیت می¬کنند که نقش بسزایی در ارتقائ فرهنگی جامع و بویژه قشر دانشجویی دارند.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: لازم است متناسب با پتانسیل و ظرفیت‌های استان فعالیت کنیم و در این راستا به هم‌افزایی ارگان‌ها نیاز داریم.
سلمان اسحاقی، نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار اظهار کرد: رسیدن به مقصد و هدف در گرو انجام کارهای علمی است.
وی با بیان اینکه علت عقب ماندگی شهرستان قاینات و زیرکوه، نبود بسترهای لازم علمی است، یادآور شد: در این راستا و برای انجام فعالیت‌های علمی و پژوهشی در راستای حل مشکلات جامعه آمادگی داریم کمک‌های لازم را انجام دهیم.

text to speech icon