از سیر تا پیاز خواص عناب

۱۵ دی ۱۳۹۷ | ۱۲:۰۵ کد : ۴۴۵۸ عمومی
تعداد بازدید:۱۳۰۳۳
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: عناب به دلیل وجود مواد قندی به میزان ۳۶.۷۴ در عناب تازه و ۷۱.۷۷  درصد عناب خشک و نیز مواد پروتئینی و مواد لعابی فراوان از نظر غذایی اهمیت ویژه‌ای دارد و به صورت تازه و خشک مصرف می‌شود.
از سیر تا پیاز خواص عناب

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، محسن پویان، پژوهشگر گیاهان دارویی گفت: در طب سنتی ایران جوشانده عناب به تنهایی یا مخلوط با گیاهان دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: عناب‌ به علت‌ داشتن لعاب‌ زیاد سینه‌ را نرم‌ می‌کند‌، اگر عناب‌ را‌ با آب‌ یا شیر‌ بجوشانند‌ و سپس‌ آن را میل‌ کنند‌ این محلول‌ خاصیت‌ ملینی‌ پیدا می‌کند‌.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهارکرد: عناب به دلیل وجود مواد قندی به میزان ۳۶.۷۴ در عناب تازه و 71.77  درصد عناب خشک و نیز مواد پروتئینی و مواد لعابی فراوان از نظر غذایی اهمیت ویژه‌ای دارد و به صورت تازه و خشک مصرف می‌شود.

این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه عناب خاصیت ملین دارد و مصرف آن هیچ گونه تحریکی در دستگاه هاضمه ایجاد نمی‌کند، گفت: جوشانده عناب در آب و یا شیر خاصیت ملین دارد و ترانزیت مواد اولیه در لوله گوارشی را تسهیل می‌کند.

پویان ادامه داد: مصرف عناب به دفع سموم بدن کمک می‌کند، میوه عناب سرشار از ویتامین c است و مواد قندی موجود در آن در تهیه کمپوت و شیرینی استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه از آرد عناب و میوه تخمیر شده آن شیرینی و کیک مخصوص تهیه می‌شود، تصریح کرد: میوه عناب اثر و طعم داروهای محرک را کاهش می‌دهد.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: در کشور ایران قبل و بعد از اسلام از عناب استفاده غذایی و دارویی به عمل آمده و در بهداشت اسلامی نیز عناب جایگاه ویژه‌ای دارد.

پویان افزود: از ریشه عناب می ‌توان برای ساخت فرآورده‌ای برای افزایش شیر استفاده کرد، هسته عناب برای تسکین درد اثربخش است و از برگ عناب می‌توان در ساخت دارویی برای تقویت مو استفاده کرد.

وی با بیان اینکه از برگ عناب می‌توان در ساخت دهان‌شویه برای جلوگیری از گلو درد استفاده کرد، گفت:  میوه عناب تصفیه کننده خون و برای درمان سرفه و سرماخوردگی موثر است.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهارکرد: هسته عناب خاصیت آرام‌بخش دارد و عناب مقوی عمومی بدن و معده است.

پویان با بیان اینکه از برگ و میوه عناب برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود، ادامه داد: خاصیت ضد قارچی برگ عناب در طب گیاهی و سنتی مطرح بوده و برای رفع تشنگی مفید است.

وی تصریح کرد: عناب درد کلیه و کبد را تسکین می‌دهد، آب عناب خیس کرده و یا دم کرده و مخلوط آن با عرق کاسنی برای ناراحتی صفراوی و خونی موثر و مفید است.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: جوشانده عناب، انجیر، خرما و موز دارویی مفید برای بیماری‌های سینه است که در طب سنتی از آن استفاده می‌شود.

پویان یادآور شد: اگر عناب را کوبیده و در آب سرد خیس کنیم و صبح ناشتا خورده شود برای درمان کلسترول خون مفید است.

text to speech icon

کلید واژه ها: عناب سیر پیاز