بازدید رییس شورای اسلامی شهرستان خوسف از مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی

۱۰ آذر ۱۳۹۷ | ۱۲:۱۴ کد : ۳۵۶۷ پژوهشی
تعداد بازدید:۲۵۱۳
رییس شورای اسلامی شهرستان خوسف به منظور آشنایی با فعالیتهای مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی و هم اندیشی در خصوص هرچه بهتر برگزار کردن اولین همایش ملی عناب در خراسان جنوبی، از این مجتمع دیدار کرد.
بازدید رییس شورای اسلامی شهرستان خوسف از مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، لیلا محمودی، معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، اظهار کردتولید و بهینه سازی گیاهان دارویی با تاکید بر عناب، زرشک و زعفران و آسیبهای اجتماعی، دو زمینه فعالیت معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان است.

وی افزود:معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در دو زمینه فعالیت، تولید و بهینه سازی گیاهان دارویی با تاکید برعناب، زرشک و زعفران و آسیبهای اجتماعی از معاونت پژوهش و فناوری جهاد داشگاهی کشور با توجه به پتانسیل ها و نیازمندیهای منطقه مجوز فعالیت دریافت کرده است.

وی بیان کرد: آغاز پروژه تحقیقاتی دهکده گیاهان دارویی با اهداف علمی و اقتصادی با قابلیت اشتغال زایی، ساخت بنای مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی، آماده سازی 14 هکتار زمین زراعی برای تولید عناب و ایجاد کلکسیون عناب و زرشک با اهداف تحقیقاتی، تاسیس آزمایشگاه های کشت بافت و عمومی،  انجام طرح های تحقیقاتی با موضوعات کاربردی و مورد نیاز بازار بویژه در زمینه عناب از جمله اقدامات معاونت پژوهش جهاد دانشگاهی در حوزه گیاهان دارویی است.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: کشت بافت عناب با هدف تولید تجاری و بهینه سازی تولید ، مشارکت و ارائه مشاوره به دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا در انجام پایان نامه های تحصیلات تکمیلی، ارائه خدمات مشاوره به کشاورزان و دستگاه های اجرایی ذیربط، برگزاری دهها عنوان کارگاه با موضوع گیاهان دارویی از جمله اقدامات معاونت پژوهش جهاد دانشگاهی در حوزه گیاهان دارویی است.

محمودی بیان کرد: خدمات زمینه فعالیت " آسیب های اجتماعی" با هدف "ایجاد شهری آباد و شهروندانی شاددر جهاد دانشگاهی از سال 95 با واگذاری دبیرخانه علمی آسیب های اجتماعی از سوی استانداری به جهاد دانشگاهی، آغاز شد.

وی اظهار کرد: اجرای سه طرح پژوهشی " هنجارسازی سیاست آب بر اساس باورهای دینی با رویکرد بازاریابی اجتماعی"، " نیازسنجی آموزشی بانوان خانه  دار شهر بیرجند" و " شناسایی آسیب ها و نابهنجاری های اجتماعی حوزه زنان به تفکیک محلات شهری و وضعیت اشتغال در شهر بیرجند"، " نشست تاهل، تجرد؛ فرصت ها و چالش ها"، " کارگاه آشنایی با سرطان پستان و آموزش خود آزمایی"، " نشست نقش رسانه در زندگی ما" و  همچنین ارائه خدمات با شعار " افسردگی : گفتگو کنیم." با تمرکز بر گروه بانوان خانه دار در قالب برگزاری نشست، همایش، سمینار و کارگاه و برگزاری اردو محور فعالیت های دبیرخانه علمی آسیب های اجتماعی طی سال گذشته بوده  است.

محسن پویان، دبیر اولین همایش ملی عناب نیز در این جلسه بیان کرد: نگهداری عناب تازه از نظرخوش‌ خوراکی و حفظ مواد موثره آن شامل؛ آنتیاکسیدان، فنل، فلاونویید، آنتوسیانین، تانن که مصارف دارویی متفاوتی دارند، بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: با توجه به حساس بودن میوهتازه عناب به شرایط محیطی و امکان رشد انواع قارچ و کپک بر روی آنها، این دسته از محصولات در معرض آسیب جدی قرار دارند.

مدیر مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان‌ جنوبی ادامه داداز این رو استفاده از راهکارهایی برای به تأخیر انداختن فرآیند فساد میوه عناب و افزایش ماندگاری آنها مورد توجه خاص وارد کنندگان و صادرکنندگان  قرار گرفته است.

پویان با بیان اینکه بسته بندی مناسب باید در برابر آلودگی، آسیب و کاهش بیش از حد رطوبت، محصول را حفظ کند، اظهارکرد: عدم شناخت کافی مردم از خواص غذایی و دارویی عناب و نبود صنایع بستهبندی عناب در خراسان جنوبی به عنوان قطب تولید عناب کشور، بازار فروش را با نوسان مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه گیاه عناب یکی از مهمترین درختان میوه بومی آسیا است و از لحاظ خواص دارویی و تغذیهای اهمیت ویژهای دارد، ادامه داد: این گونه، درختی مقاوم به خشکی متعلق به خانواده Rhamnaceae است که قابلیت رشد و تولید در زمینهای کم آب و شور اقلیم کشور ما را دارا است.

وی اظهارکرد: بروز خشکسالیهای متمادی، شوری آبهای کشاورزی و وزش بادهای شدید از جمله مهمترین عوامل تضعیف درختان عناب در سالهای اخیر بوده که به نوبه خود سبب افزایش خسارت آفات به باغهای عناب شده و تولید این محصول استراتژیک را با چالش مواجه ساخته است.

دبیر اولین همایش ملی عناب گفت: تلاش محققین استان در راستای شناسایی اکسشنهای مقاوم به تنشهای محیطی و انجام تحقیقات در راستای دستیابی به آفت کشهای گیاهی و کودهای آلی مختص عناب در کنار استفاده دقیق و حساب شده از آفت کشهای شیمیایی و توجه به توصیههای متخصصین کشاورزی میتواند در تولید پایدار این محصول ارزشمند و کمک به معیشت دست اندرکاران تولید عناب در استان کمک شایانی کند.

پویان از استقرار سیستم آبیاری هوشمند زعفران در مزرعه تحقیقاتی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی خبر داد و افزود: زعفران بهعنوان گیاهی ارزشمند و بوم سازگار در منطقه خراسان از مهمترین صادرات محصولات کشاورزی کشور محسوب میشود.

«مشاهده گزارش تصویری » 

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: پژوهشی آسیب های اجتماعی خراسان جنوبی همایش عناب عناب کارگاه گیاهان دارویی رییس شورای اسلامی خوسف بیرجند معاون کشت بافت استانداری سمینار مجتمع تحقیقاتی کم آب کشاورزی مزرعه آفات دبیر خوراکی افسردگی فناوری