رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی:

بین جهاددانشگاهی و بسیج سازندگی، قرابت نزدیکی وجود دارد

۲۲ آبان ۱۴۰۳ | ۱۱:۲۰ کد : ۷۷۷۱۴ اخبار پربازدید عمومی
تعداد بازدید:۳۵
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: بین جهاد دانشگاهی و بسیج سازندگی، زمینه‌ها و قرابت نزدیکی وجود داشته که با همکاری یکدیگر می‌توانند در راستای توانمندسازی علمی و مهارتی قشر حمایت‌پذیر گام‌های موثری بر دارند.
بین جهاددانشگاهی و بسیج سازندگی، قرابت نزدیکی وجود دارد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، سیدمحمدحسین سیدکاشی، امروز سه شنبه ۲۲ آبان در دیدار با رییس بسیج سازندگی استان، با اشاره به گستردگی فعالیت و همکاری جهاد دانشگاهی در سطح کشور و استان از حوزه‌های فعالیتی این ارگان خصوصی، بیان کرد: در جهاد دانشگاهی چهار معاونت فعال است که در حوزه‌های مختلف مشغول به کار هستند و یکی از این موارد حوزه فرهنگی است.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی افزود: ابتدای تاسیس جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۵۹، این ارگان برای مشارکت در مدیریت امور فرهنگی دانشگاه‌ها تاسیس شده که رسالت اصلی او در این زمینه است.

سیدکاشی ادامه داد: البته درحال حاضر جهاد دانشگاهی علاوه بر فعالیت‌هایی فرهنگی، در حوزه‌های دیگر ورود کرده و گستردگی عملکرد آن در زمینه‌های مختلف قابل مشاهده است.

وی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی از جمله برگزاری جشنواره ابن‌حسام خوسفی شاعر آیینی استان، گفت: از دستاوردهای برگزاری این جشنواره که هرسال به صورت منطقه‌ای برگزار می‌شده است، این بود امسال کنگره ابن‌حسام خوسفی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به شکل ملی برگزار شد که بخش فرهنگی این کنگره در قالب جشنواره شعر آیینی بر عهده جهاد دانشگاهی استان قرار داشته که در شهریورماه برگزار شد.

وی اظهار کرد: در حوزه پژوهش که یکی دیگر از معاونت‌های فعال جهاد دانشگاهی است، با راه‌اندازی مرکز تحقیقات و فعالیت در زمینه محصولات گیاهی استراتژیک استان،  تمامی تمرکز خود را بر فرآوری و بسته‌بندی منحصر به فرد محصولات استراتژیک استان قرار داده  است. در این راستا، یک مرکز خدمات تخصصی نیز با نام تجاری بیرناب تاسیس شده که با تمرکز بر هدف ایجاد حلقه واسطه بین بازار و فناوری، در مسیر توسعه و بازار گام‌های موثری برای تسهیل در فرایند بهره‌برداری و تجاری‌سازی برداشته است.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان همه‌گیری بیماری سرطان در زندگی ماشینی امروز، گفت: یکی دیگر از زیر مجموعه حوزه معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مربوط به پژوهشگاه رویان، مرکز ذخیره‌ سازی یا همان بانک خون بند ناف است که یکی از خدمات منحصر به فرد سوی جهادهای دانشگاهی سراسر کشور محسوب می‌شود. این مرکز در جهت درمان بیماری‌هایی با منشأ خونی که نیازمند سلول‌های بنیادی است از جمله انواع سرطان، در استان خراسان جنوبی فعال است.

سیدکاشی تصریح کرد: متاسفانه آمار مراجعه نگهداری خون بند ناف از سوی خراسان جنوبی آمار بسیار پایینی در کشور محسوب می‌شود که نیاز به فرهنگ‌سازی بیشتر در این زمینه احساس می‌شود.

وی همچنین اظهار کرد: آزمایشگاه‌ تشخیص طبی جهاد دانشگاهی در شهرستان قائنات نیز با رضایت عملکردی  بسیار بالا درحال فعالیت است که با تعرفه نیمه دولتی در حال ارایه خدمات به مردمان این خطه می‌باشد.

وی با اشاره به محقق شدن رسالت جهاد دانشگاهی در بحث آموزش با تخفیف‌های ویژه برای کودکان تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی، بیان کرد: بخش زیادی از مشکلاتی که جامعه امروز در طول این سال‌ها با آن مواجه شده، حتی مشکلات فرهنگی و اقتصادی، مربوط به آموزش‌ های دوران کودکی و نوجوانی و جوانی در خانواده، آموزش و پرورش و آموزش عالی تکمیل است که همچون یک زنجیره تمامی قسمت‌هایش باید به هم پیوسته و درست صورت بگیرد تا در نهایت فرهنگ یک جامعه اصلاح بشود. در این راستا جهاد دانشگاهی دوره‌ها و آموزش‌هایی را در حوزه‌های فرهنگی، اشتغال‌زایی، کارآفرینی، فناوری و آموزش‌های عمومی به قشر جوان و نوجوان امروز با هزینه مطلوب و حداقلی برگزار کرده است.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، افزود: همچنین در بخش فرهنگی جهاد دانشگاهی دو خبرگزاری تحت عنوان ایسنا (خبرگزاری دانشجویان ایران) و ایکنا (خبرگزاری تخصصی بین‌المللی قرآن) هم فعالیت می‌کنند. نکته حائز اهمیت، وجود قرابت‌ و وجوه مشترک این ارگان با بسیج سازندگی به‌عنوان دو نهاد جهادی است که با همکاری مشترک و سازنده، میتوان گام‌های موثرتری در راستای رفع و اصلاح کمبودها در جنبه‌های مختلف جامعه امروز برداشت.

مهدی هنری، رییس بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی نیز با تاکید به نیازمندی مردم مناطق و قشر محروم مبنی بر آموزش‌های تخصصی و مهارتی برای توانمندسازی در زمینه اشتغال و خودکفایی گفت: بسیج سازندگی در بحث حمایت و اصلاح یکسری نواقص جامعه امروز، موضوعی تحت عنوان توانمندی‌سازی مردمان روستایی را در پیش گرفته است که با همکاری جهاد دانشگاهی در بحث آموزش روستاییان بسیار موجب رضایت افراد آن منطقه خواهد شد.

مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی، بیان کرد: در بحث توانمندی روستاییان طرح‌هایی با همراهی مردم خود منطقه برای یک روستا با استفاده از راهبردهای لازم و نقشه کاربردی آن جهت کمک، حمایت و استفاده از ظرفیت‌ها با ایجاد یک صندوق شکل گرفته است که با حمایت‌های مالی و غیر مالی مردم آن شهرستان و با استفاده از ظرفیت‌های موجود آنجا، به کمک روستاییان آن منطقه حرکت می‌کنیم.

هنری با اشاره به اینکه برگزاری دورهمی و جلسات متعدد برای شناخت ظرفیت رفع موانع و مشکلات منطقه برگزار شده است، تصریح کرد: مهم‌ترین موضوعی که جهت توانمندسازی روستاییان باید به آن توجه داشت بحث اولویت‌بندی نیازهای مردم آن ناحیه است زیرا اگر توجهی به این موضوع نشود قطعا همکاری‌های لازم از سوی بومی‌های همان منطقه دریافت نکرده و پیشرفت کاری هم مشاهده نخواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تعامل مدیران و مسئولین با مردم جهت رفع و اصلاح محرومیت‌ها و محدودیت‌هایی که در برخی نواحی وجود دارد، موجب ایجاد انگیزه راسخ جهت کشف راه‌حل‌های نوین است که آموزش‌هایی در زمینه‌های مهارتی و ایجاد اشتغال برای روستاییان، قطعا بازتاب بهتری و موثرتری خواهد داشت.

text to speech icon