تدوین اولین کاتالوگ سه زبانه زرشک و عناب به همت جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، مهدی ابراهیمی اظهار کرد: معرفی علمی ویژگیها، خواص و ظرفیتهای منحصر به فرد زرشک و عناب بعنوان دو محصول راهبردی استان خراسان جنوبی همواره یکی از دغدغههای اصلی متولیان کشاورزی استان بوده است.
وی ادامه داد: به رغم تلاشهای صورت گرفته این محصولات نه تنها در خارج بلکه در داخل کشور هم به درستی معرفی نشده است. این موضوع باعث شد تا طرح پژوهشی تدوین کاتالوگ سه زبانه زرشک و عناب با عنوان "زرشک و عناب، دو میوه شگفت انگیز" به کارفرمایی شرکت شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی و کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زرشک و عناب به جهاد دانشگاهی استان محول شود.
سرپرست معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در فرآیند تدوین کاتالوگ از منابع معتب علمی داخلی و خارجی استفاده شده است، افزود: سرفصل های این کاتالوگ مشتمل بر معرفی زرشک زرشک و عناب، میزان تولید و سطح زیر کشت زرشک و عناب در ایران، ارزش غذایی و خواص دارویی زرشک و عناب، فراوری و فراوردههای زرشک و عناب، محصولات دارویی و بهداشتی بر پایه زرشک و عناب، اهمیت گردشگری زرشک و عناب و فرصتهای پیش روی صادرات زرشک و عناب تهیه و به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی تدوین شده است.
وی یادآور شد: در این کاتالوگ که بصورت تمام رنگی و در 44 صفحه چاپ شده و از تصاویر واقعی زرشک و عناب و محصولات تولید شده از آنها استفاده شده است تا علاوه بر ترغیب مخاطب هدف در خارج از ایران، امکان سفارش محصولات ارائه شده و تهیه و تولید همان محصولات توسط تولید کنندگان داخلی نیز میسر باشد.
ابراهیمی افزود: این کاتالوگ در مرحله اول با تیراژ 1000 عدد چاپ شده است که به منظور معرفی زرشک و عناب در نمایشگاههای خارجی و همچنین رویدادهای بین المللی داخلی توسط متولیان امر در اختیار سرمایه گذاران، مشتریان خارجی و علی الخصوص کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا، آمریکای شمالی، چین، هند و ژاپن قرار خواهد گرفت. همچنین پیش بینی میشود با هدف ورود جدی تر به بازار کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) زبان روسی نیز به نسخه بعدی این کاتالوگ اضافه شود.
وی ادامه داد: تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی دو محصول زرشک و عناب برای دریافت این کاتالوگ می توانند با اسکن کیو آر کد این کاتالوگ و یا مراجعه به سایت مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (بیرناب) و همچنین سایت کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زرشک و عناب نسخه الکترونیکی و اطلاعات تکمیلی مرتبط با این کاتالوگ را دریافت نمایند و یا برای تهیه نسخه فیزیکی آن به شرکت شهرکهای صنعتی استان مراجعه کنند.
ابراهیمی در پایان ضمن ابراز امیدواری برای تداوم تولید محتوا برای معرفی بهتر محصولات استان از آقای دکتر سیدمحمدحسین سید کاشی ریاست جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، آقای مهندس محسن پویان رییس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زرشک و عناب، آقای مهندس سید علی امیرآبادی مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت و آقای مهندس مهدی جهانی کیا معاون صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی استان، خانم دکتر ساره حسینی، خانم دکتر طیبه شاهی، خانم آناهیتا پویان، خانم لیلا محمودی همکاران مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، آقای امیر مددی مدیر فرهنگ سرای ابن حسام جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، خانم دکتر نرگس معصومی مفرد سرپرست معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی استان و آقای حسین راغ آرا مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی به جهت همکاری و مشارکت در تدوین این کاتالوگ سه زبانه تقدیر و تشکر کرد.