برندسازی و نیازسنجی اشتغال در کالبد هم افزایی دو نهاد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاه خراسان جنوبی، غلامرضا اشرفی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در دیدار با رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به حوزه فعالیت اشتغال محور این ادارهکل گفت: تعهد ابلاغی به استان در سال جاری ۱۰۷۷۹ نفر اشتغال بوده که براساس گزارش اخذ شده از سامانه رصد تعداد ۱۴ هزار و ۶۸۸ فرصت شغلی توسط دستگاههای اجرایی استان در سامانه ثبت شده و ۱۳۶.۳ درصد تعهد اشتغال استان محقق شده است.
وی افزود: یکی از اقدامات این اداره کل فعالیت در حوزه مشاغل خانگی با همکاری جهادانشگاهی است که در این راستا خراسان جنوبی از استانهای موفق طرح ملی توسعه مشاغل خانگی معرفی شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی ادامه داد: این طرح به فعالیت از زنجیره تولید تا مصرف، برندسازی و شبکه سازی میپردازد و در سال جاری ۱۳۲۴ مجوز مشاغل خانگی صادر شده که ۹۱۴ مجوز مستقل و ۴۱۰ مجوز پشتیبان بوده و در این خصوص ۳۴۷۶ فرصت شغلی ایجاد شده است.
اشرفی با بیان اینکه اعتبارات ابلاغی به استان از محل مشاغل خانگی ۸۳۸ میلیارد ریال بوده است، تصریح کرد: فعالیت مشترک با جهاددانشگاهی میتواند ما را به ثمربخشی فالیتها سوق دهد.
وی با بیان اینکه باید بر مبنای اشتراکات، هم افزایی بیشتر صورت گیرد، اظهار کرد: این هم افزایی باعث خواهد شد بیشتر از گذشته در حوزه اشتغالزایی فعال باشیم.
اشرفی با بیان اینکه اعتبارات مشاغل خانگی نسبت به سالهای گذشته افزایش داشته است، افزود: در حوزه تعاون و موضوعات تعاونی آمادگی داریم با جهاددانشگاهی همکاری کرده و نیازسنجی آموزشی تعاونیها با همکاری این نهاد صورت گیرد تا جامعه هدف افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به حمایت از بحث پژوهشها در بخش تعاون، افزود: اتاق فکری برای حمایت از طرحهای پژوهشی فعال بوده و هزینه پایان نامهها را پرداخت میکنیم که در این راستا آمادگی همکاری با جهاددانشگاهی و معرفی طرحها از سوی این نهاد را داریم.
سیدمحمدحسین سیدکاشی، رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز با اشاره به فعالیت برند موفق "بیرناب" که توسط جهاددانشگاهی به کشور معرفی شده است، بیان کرد: روال ثبت شرکت این برند در جریان است تا بتوانیم به پشتوانه جهاددانشگاهی شرکت دانش بنیانی با این نام و نشان تاسیس کنیم.
وی بر اعلام آمادگی کامل برای هر نوع همکاری با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد و گفت: جهاددانشگاهی میتواند به عنوان سرمایه گذار غیرعضو در حوزه فعالیتهای اشتغالزا با این اداره کل همکاری لازم را داشته باشد.
علیرضا رزم، مدیر تعاونیهای ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی نیزگفت: امیدواریم بتوانیم در حوزه مباحث برندسازی و کسب و کار از حضور اساتید مجرب جهاددانشگاهی بیشتر بهره ببریم.
مجتبی ابراهیمی، معاون آموزشی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز گفت: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از سال ۹۶ به کارفرمایی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و توسط جهاددانشگاهی به عنوان نهاد توسعهای و مداخله گر در حوزه اشتغال در حال انجام بوده که سهمیه استان در فاز اول هزار نفر و در فاز دوم ۴۰۰ نفر است.
وی با بیان اینکه در هر دو فاز الگوی تعاملی مثبت بین کارفرما و مجری شکل گرفت که به عنوان الگوی کشور معرفی شدیم، افزود: طی این طرح بیش از ۳۰ برند معرفی و ثبت و یک تعاونی روستایی شکل گرفت و در حوزه تعاملات بازار و تربیت بانوان کارآفرین شبکه سازی خوبی صورت گرفت و در ردیف برترینهای ملی قرار گرفتیم.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بر ایجاد پیوست رسانهای برای اجرای طرحها و تربیت نیروهای متخصص و سپس طرح در کارگروههای استانی تاکید کرد.
سپیده قلندری اسفدن، سردبیر ایسنا و مدیر اداره هنر و رسانه جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: امید است با تعامل بیشتر و بهتر، در حوزه مشاغل خانگی و معرفی تعاونیها گزارشهای میدانی بهتری با هماهنگی و پیوست رسانهای ارائه شود.
وی با بیان اینکه خبرگزاری ایسنا میتواند در انتشار بولتن خبری طرح توسعه مشاغل خانگی همراه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی باشد، یادآور شد: معرفی کارآفرینان و فعالان برتر اقتصادی و معرفی الگوهای برتر تعاونیها در خبرگزاری ایسنا از جمله مواردی است که میتواند کمک کننده باشد.