بهره گیری از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در فرهنگ‌سازی حفاظت محیط زیست

۱۹ بهمن ۱۴۰۱ | ۰۹:۳۵ کد : ۵۳۶۲۵ فرهنگی
تعداد بازدید:۴۰۰
در نشست رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بر بروزرسانی تفاهم نامه‌های بین این دو مجموعه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی تاکید شد.
بهره گیری از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در فرهنگ‌سازی حفاظت محیط زیست

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، سیدمحمدحسین سیدکاشی، رئیس جهاددانشگاهی، سه شنبه ۱۸ بهمن در دیدار با مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: جهاددانشگاهی یک نهاد عمومی غیردولتی است که به عنوان پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی-خدماتی کشور تشکیل شد تا دو وظیفه عمده انجام تحقیقات علمی و فعالیت‌های فرهنگی را برعهده گیرد.

وی با اشاره به فعالیت این نهاد در بخش‌های مختلف از جمله خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا، افزود: این دو خبرگزاری می‌تواند کمک شایانی به توسعه فرهنگ زیست محیطی کند.

سیدکاشی با بیان اینکه هر فرد یا ارگانی در جامعه امروزی اگر هنر استفاده از رسانه و یا سواد رسانه‌ای کافی نداشته باشد موفق نخواهد بود، افزود: یکی از توانمندی‌های جهاددانشگاهی حضور رسانه در بطن آن است که می‌تواند بازوی اجرایی، خبری و فرهنگی طرح‌های زیست محیطی باشد

وی با بیان اینکه در مرکز افکارسنجی جهاددانشگاهی (ایسپا) نیز تیم‌های قوی در حوزه تحلیل نظرسنجی‌ها فعال هستند که می‌توان از این ظرفیت برای طرح‌های محیط زیستی، انعکاس نظرات مردمی و فرهنگ سازی‌ها در این زمینه کمک گرفت، تصریح کرد: گردشگری محیط زیست نیز از ارکان مهمی است که می‌توان با تعامل محیط زیست و خبرگزاری ایسنا در استان آن را کلید زده و با بهره گیری از رسانه‌های ملی و افراد تاثیرگذار پی گرفت.

اسدالله حاتمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی نیز در این نشست با اشاره به فعالیت کارگروه‌های محیط زیست، افزود: در این کارگروه‌ها از نظرات جهاددانشگاهی به عنوان یک دستگاه توانمند بهره خواهیم گرفت.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی از استان‌های برتر در بحث گرد و غبار بوده و ۳۵ کانون گرد و غبار در استان شناسایی شده است، تصریح کرد: در حوزه برگزاری تورهای خبری و پروژه‌های محیط زیست آمادگی همکاری با خبرگزاری ایسنا را داریم تا این اقدامات رسانه‌ای شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به برگزاری جلسات تخصصی برای تعامل با جهاددانشگاهی، تصریح کرد: لازم است طرح‌هایی برای تعامل با این نهاد تعریف شده و یا در صورت وجود، براساس توانمندی‌ها و نیازها بازتعریف شود

آسیه صداقتی، رییس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی نیز با اشاره به نیاز این حوزه به تولید محتوای آموزشی، تصریح کرد: بهره گیری از تیم قوی تولید محتوا مدنظر ماست و در این راستا می‌توانیم از تیم تولید محتوای جهاددانشگاهی استفاده کنیم

وی با اشاره به تاثیر آموزش و فرهنگ سازی، بیان کرد: لازم است تفاهم نامه پیشین محیط زیست با جهاددانشگاهی بروزرسانی شود تا رکن آموزش و فرهنگ سازی پررنگ تر از قبل با تاکید بر بهره‌گیری از تولید محتوای اثرگذار در این تفاهم نامه دیده شود.

رییس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه باید به گونه‌ای تولید محتوا صورت گیرد که مردم خود را موظف به حفظ محیط زیست بدانند، افزود: ایجاد خانه‌های محیط زیست از بدنه مردم و سازمان‌ها برای فرهنگ سازی از دیگر فعالیت‌های شاخص سال‌های جاری است که این خانه می‌تواند در جهاددانشگاهی نیز راه اندازی شده و این نهاد مروج فرهنگ زیست محیطی شود.

صداقتی با اشاره به اجرای طرح‌های پژوهشی، تصریح کرد: در بحث تولید انیمیشن و مستند و بهره گیری از توان استارتاپ‌ها و ایده‌های دانشجویی می‌توانیم از ظرفیت جهادانشگاهی استفاده کنیم

رویا هدایتی زاده، رییس اداره حفاظت و مدیریت زیستگاه‌ها و امور مناطق حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی نیز با اشاره به وجود هفت منطقه حفاظت شده و سه پناهگاه حیات وحش در استان، بیان کرد: برطبق قانون باید فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی به صورت مدیریت شده در این مناطق صورت گیرد که در این راستا جهاددانشگاهی می‌تواند بازوی کمک کننده خوبی باشد.

وی با اشاره به پیگیری آموزش و فرهنگ سازی در روستاها، افزود: در راستای انجام وظایف سازمانی و قانونی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خراسان جنوبی طبق آیین نامه اصلاحی جلوگیری از تخریب و آلودگی غیرقابل جبران تالاب‌ها و از محل اعتبارات ملی، برنامه مدیریت جامع تالاب کجی نمکزار نهبندان با رویکرد زیست بومی و با مشارکت تمامی ذینفعان دولتی و محلی و لحاظ کردن نظرات دستگاه‌های اجرایی مرتبط، توسط دانشگاه بیرجند تهیه و تدوین و در شورای برنامه ریزی و توسعه استان تصویب شد.

رییس اداره حفاظت و مدیریت زیستگاه‌ها و امور مناطق حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: در حوزه توسعه پژوهش‌ها در این مناطق می‌توانیم از ظرفیت و توان جهاددانشگاهی استفاده کنیم تا طرح‌های پژوهشی به درستی اجرایی شود.

سپیده قلندری اسفدن، مدیر اداره هنر و رسانه جهاددانشگاهی خراسان جنوبی و سردبیر ایسنا نیز با اشاره به پیگیری مطالبات و فرهنگ سازی محیط زیستی در پرونده‌های خبری این خبرگزاری، اظهار کرد: خبرگزاری ایسنا آمادگی همکاری با محیط زیست را برای توسعه گردشگری محیط زیستی با استفاده از توان خبرنگاران و عکاسان دارد.

وی افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارکنان محیط زیست و محیط بانان و افزایش سواد رسانه‌ای از دیگر مواردی است که خبرگزاری ایسنا می‌تواند به آن کمک کند.

text to speech icon