حمایت برنامه «میدون» از طرحهای تجاری سازی شده
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، مهدی ابراهیمی، سرپرست جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در دیدار با سید محمدحسین هاشمی تهیه کننده برنامه «میدون» و هادی ایمانی مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه انصارالرضا (ع)که در جهاددانشگاهی صورت گرفت، گفت: حوزه فعالیتی جهاددانشگاهی در حوزه پژوهش و تجاری سازی، گیاهان دارویی با تأکید بر سه محصول استراتژیک استان (زرشک، زعفران و عناب) است .
وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی جزو پیشتازان توجه به محصولات استراتژیک استان است، بیان کرد: مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان دارویی استراتژیک و مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی از مهمترین اقدامات و فعالیت های جهاددانشگاهی در این زمینه است.
سرپرست جهادداشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت زیست بوم نواوری نخبگان در حوزه گیاهان دارویی بیان کرد و گفت: تجمیع توان نخبگان و نوآوران داخل و خارج استان و هماهنگی با افراد، سازمان ها و تشکل های تاثیرگذار برای ورود این نوآوری های دانش بنیان به عرصه عمل و تأمین نیازهای استان در حوزه محصولات استراتژیک از اهداف راه اندازی این زیست بوم در جهاددانشگاهی است.
دکتر ابراهیمی با تأکید بر اینکه فعالیت های پژوهشی جهاددانشگاهی از نوع کاربردی است، بیان کرد: در مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی و بیرناب به دنبال فروش برای کشاورز هستیم و تاکنون توانسته ایم ارسال محصولات استان را به سرتاسر کشور داشته باشیم.
وی یادآور شد: در حال حاضر تجاری سازی محصولات ثبت اختراع شده با هدف تولید صنعتی و نیمه صنعتی برای ارائه به بازارهای داخلی در یک برنامه میان مدت مورد توجه است.
حسین راغ ارا، مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان گفت: بسیاری از توانمندیهای خراسان جنوبی در زمینه گیاهان دارویی استراتژیک در پس موانع و مشکلات عدیده پنهان مانده بود که نتیجه آن عدم سودآوری نسبی مناسب برای کشاورز و تولید کنندگان روستایی بود.
وی افزود: محصولات و گیاهان دارویی که بسیاری از آنها در جهان بی نظیرند از روستاییان با نازلترین قیمت خریداری میشد و انگیزه برای تولید به حداقل میرسید.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: بیرناب با هدف خلق ثروت از مزیت های منطقهای عناب، زرشک و زعفران در سال 98 تاسیس و زیر نظر متخصصان و کارشناسان این مجموعه به ارائه خدمات آموزشی، مشاوره، پژوهشی، تولید فرآورده و فروش برای کشاورز میپردازد.
وی با اشاره به اینکه 30 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم با این مرکز همکاری دارند، گفت: توسعه دانش و تخصص بهره برداران و فعالان محصولات عناب، زرشک و زعفران را در خراسان جنوبی و استان های همجوار دنبال می کنیم و اگر کسانی از سایر نقاط کشور نیز خواهان مشاوره و همکار باشند به آنها نیز آماده ارائه خدمات هستیم.
سیدمحمد هاشمی، تهیهکننده برنامه میدون نیز گفت: حمایت از مخترعین و طرحهای کسبوکار هدف برنامه میدون است.
وی با بیان اینکه تاکنون توانستهایم6 هزار طرح کسبوکار را برای حمایت از طرحهای مخترعین، کارآفرینان در کل کشور ببینیم، یادآور شد: از ایده و طرحهای نابی که بتواند محصول آنها به مرحله تجاریسازی برسد حمایت میکنیم.