مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی؛
۶ محصول فراوری شده از زرشک چشم انتظار سرمایه گذار
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، مهندس محسن پویان با بیان اینکه تا کارخانه ای احداث نشود فرآوری و ارزش افزوده ای هم انجام نخواهد شد، افزود: مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان، دانش فنی 6 محصول فراوری شده مانند قرص جوشان زرشک، آب نبات فرا سودمند زرشک و... تهیه کرده که برای ورود به بازار و تولید نیاز به سرمایه گذاری دارد.
وی افزود :تا این محصولات ساخته و صادر نشود این ایده های دانشگاهی بی ارزش خواهد بود.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اذعان کرد: از ریشه زرشک 5مکمل فرآوری غذایی و دارویی و از برگ آن برای درمان بیماری هایی مثل زخم روده و از بین بردن غم و غصه و....، از آب زرشک برای کنترل فشار خون، کلسترول خون، اوره خون، ترمیم نارسایی ریوی، جوش صورت و... استفاده می شود.
پویان با بیان اینکه بیش از 10مکمل دارویی برای زرشک می توان تعریف کرد، ادامه داد :با این وجود جایگاه مطلوبی در کشور نداریم.
وی با انتقاد از ضعف در تبلیغات محصولاتی مانند زرشک گفت :کشوری مثل چین از فضای ماهواره برای معرفی محصولات دارویی و گیاهی خود به خوبی استفاده می کند ولی در کشور ما در این زمینه هیچ کاری نشده است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه ارزش افزوده برای تولید کننده زرشک بیشتر از طریق فرآوری ایجاد می شود، اذعان کرد : دانش فنی فرآوری زرشک در استان وجود دارد ولی در زمینه عملیاتی کردن این ایده ها و دانش فنی مشکل داریم.
پویان با اشاره به اینکه زرشک بی دانه محصول انحصاری خراسان جنوبی در ایران و جهان بشمار می رود، گفت : زرشک هر چند به عقیده عده ای جزو محصولات استراتژیک و خاص بشمار نمی رود اما یک محصول بسیار مهم برای خراسان جنوبی است که در پروسه اقتصاد خانوار نقش بسزایی دارد.
وی به قدمت 250 ساله گیاه زرشک در استان اشاره کرد و افزود: با توجه به محدویت اقلیمی و کمبود آب در استان امکان گسترش سطح زیر کشت زرشک وجود ندارد و ما باید روی افزایش ارزش افزوده و تکمیل زنجیره زرشک کار کنیم.
ارزش افزوده زرشک با فرآوری محقق می شود
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: باید روی بازار و محصولات مورد پسند مشتری، فرآوری، بسته بندی، میکروب شناسی و روش خشک کردن زرشک بیشتر کار شود چرا که سالهاست این مشکلات گریبان گیر استان است.
به گفته مهندس پویان برگزاری جشنواره زرشک کاری ارزنده است که می تواند محصول زرشک را به ایران معرفی کند چرا که در برخی کشورها حتی برای محصولات بی ارزش هم جشنواره برگزار می کنند.