الگویی برای بازاریابی در برندی به نام جهاددانشگاهی

۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۴:۲۰ کد : ۴۳۲۷۰ پژوهشی
تعداد بازدید:۵۸۷
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: ارائه خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک در مرکز خدمات تخصصی گیاهان استراتژیک با برند بیرناب و راه اندازی کانون ملی زرشک و عناب از محورهای فعالیت مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی است.
الگویی برای بازاریابی در برندی به نام جهاددانشگاهی

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، محسن پویان، امروز چهارشنبه ۷ اردیبهست در بازدید سرپرست فرمانداری خوسف از مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی،  اظهار کرد: زرشک محصول استراتژیک ماست، اما متاسفانه اگر محققی قصد ارائه مقاله را داشته باشد، اسم لاتین این محصول را نداریم.

وی با اشاره به تلاش برای معرفی گونه‌های گیاهان دارویی استان، افزود: در دو سال اخیر 30 طرح تحقیقاتی انجام شده و اکنون یک طرح تحقیقاتی برای شهرستان خوسف در حال اجراست که نزدیک هزار صفحه گزارش است که گیاهان دارویی منطقه خوسف را معرفی می‌کند.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: تاکنون ۱۴ مورد ثبت اختراع نتیجه کار محققان در این مجموعه بوده که یکی از محصولات سرکه‌ها هستند و سس‌ها، بیسکوییت و کوکی عناب از جمله دیگر محصولات هستند‌.

پویان با اشاره به احیای کانون ملی زرشک و عناب در استان، تصریح کرد: همچنین روی گونه‌های مختلف آویشن کار کردیم تا با برداشت از منابع طبیعی کاهش یابد؛ در مجموع جهاددانشگاهی عزم خود را جزم کرد تااتفاق خاصی در حوزه محصولات استراتژیک افتد.

پویان با بیان اینکه جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تمرکز بر توسعه اقتصادی پتانسیل‌ها و مزیت‌های منطقه‌ای در حوزه گیاهان دارویی را اولویت اول کاری خود قرار داده است، افزود: تاکید بر بهینه سازی تولید و فراوری گیاهان دارویی بویژه عناب، زرشک و زعفران در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی، از محورهای فعالیت مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی است.

تلاش برای حل مهم ترین چالش محصولات کشاورزی

حسین راغ آرا، مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه  بازاریابی و فروش محصولات با برند مشخص در برنامه ماست، تصریح کرد: سطح زیر کشت محصولات نشان می‌دهد که تولید به اندازه کافی است اما مشکل ما بازاریابی و فروش است، افزود:  هرچند با تولید باکیفیت نیز فاصله داریم، اما از نظر کمیت مشکلی نداریم.

راغ آرا با اشاره به اینکه الگوی جهاددانشگاهی در حوزه خدمت تخصصی، احصای مشکلات و مسائل بازار فروش و ارائه به گروه‌های پژوهشی جهت ارائه راهکارهاست، تصریح کرد: این راهکارها در حوزه کشاورزی و بازار استفاده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه مشکل دیگر این است که محصولات کشاورزی ما به خوبی معرفی نشده است، اظهار  کرد: در حوزه عناب تولید محتوا در فضای مجازی را به صورت گسترده آغاز کردیم و با برندی به نام بیرناب ادامه دادیم؛ در میانه این تولید محتوا به این نتیجه رسیدیم که مشکل دیگری که سر راه عناب قرار دارد حوزه بسته بندی است.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشتر فروش عناب به صورت خام فروشی و فله فروشی است، ادامه داد: در این راستا فعالیت در حوزه بسته بندی در حوزه خدمات تخصصی جهاددانشگاهی را به عنوان یکی از سرفصل‌های اساسی قرار دادیم.

راغ آرا با بیان اینکه یکی از دلایلی که سرمایه گذار به ما رجوع نمی‌کند این است که زمینه‌های اولیه بازار را فراهم نکرده‌ایم، تصریح کرد: گاهی فروش انجام می‌شود اما به لحاظ عدم کیفیت بسته بندی محصول پس از دو ماه خراب شده و سرمایه گذار رغبت چندانی به خرید نمی‌کند.

وی با تاکید بر افزایش ماندگاری محصولات طی پژوهش‌های جهاددانشگاهی، افزود: عدم توفیق مناسب محصولات در حوزه اقتصادی نتیجه عدم توجه به بسته بندی است، باید با پژوهش‌ها ورود پیدا کنیم تا محصولات قابلیت ارائه در حوزه بین المللی را داشته باشد.

راغ آرا از راه اندازی شبکه بیرناب و ایجاد بانک جامع گیاهان دارویی خبر داد و گفت: نمی‌توانیم بگوییم ما خاستگاه یک محصول هستیم؛ در حالی که دنیا از آن خبر ندارد.

وی با بیان اینکه به دنبال این هستیم که اطلاعات اولیه در قالب بانک‌های جامع تکمیل شود تا آموزش‌ها به جامعه هدف ارائه شود، اظهار کرد: متولیان در این حوزه جایشان خالی است و جهاددانشگاهی می‌تواند در کنار جهاد کشاورزی بازار فروش را فراهم کند.

راغ آرا با بیان اینکه بازاریابی و فروش محصولات با برند مشخص در برنامه ماست، تصریح کرد: یکی از تمایزهای ما کمک و توجه واحدهای سازمانی جهاد دانشگاهی سراسر کشور به برنامه‌های ارائه شده است.

وی با بیان اینه تاکنون توانسته‌ایم بالغ بر ۸ میلیارد تومان برای کشاورزان محصول خراسان جنوبی را عرضه کنیم، افزود: هرچند این امر مبلغ ناچیزی است، اما به این نتیجه رسیده‌ایم اگر هماهنگی بین دستگاه‌ها بیشتر باشد سال‌های پیش رو محصولات منطقه متحول خواهد شد.

راغ آرا با اشاره به برگزاری همایش عناب در سال ۹۸، ادامه داد: پس از برگزاری این همایش، عناب خراسان جنوبی بهتر معرفی شده است، اما ما می‌توانیم تا مرحله ایجاد کارخانه پیش رویم تا دستگاه‌ها دانش فنی محصول را از ما خریداری کنند.

وقتی پژوهش در خدمت حل مشکلات منطقه‌ای باشد

مهدی ابراهیمی، مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این بازدید با اشاره به نقش ارزنده کانون زرشک و عناب برای معرفی محصولات، گفت: مرکز تحقیقاتی به عنوان یک مرجع کار خود را انجام می‌دهد و مجموعه محققین گرد هم آمده‌اند تا از توان جهاددانشگاهی کل کشور کمک بگیریم.

وی با بیان اینکه طرح‌های پژوهشی که اجرا می‌شود براساس نیاز منطقه ما تعریف شده است، افزود:  اکنون مجموعه 30 طرح پژوهشی در حال اجرا  بوده و یا اجرا شده است.

ابراهیمی با بیان اینکه جهاددانشگاهی کشور، از طرح‌های جهاددانشگاهی خراسان جنوبی حمایت کرده، اما برای ادامه فعالیت به همکاری سایر دستگاه‌ها نیاز داریم، تصریح کرد: این مجتمع تاکنون حدود ۳۰ میلیارد تومان هزینه داشته و در این میان تنها بودجه‌ای که از طریق سازمان دولتی به ما کمک شده برای راه اندازی سیستم‌های آبیاری تحت فشار است.

وی از ثبت گونه گیاهی جدید به نام فیلیپانش پویانی(Phelipanche pouyanii ) توسط محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی خبر داد  و گفت: اختراع شکلات فراسودمند عناب، آبنبات فراسودمند زرشک با خاصیت تصفیه خون و کمک به خون سازی،کلوچه فراسودمند و بیسکوییت فراسودمند عناب، چاپ ۵ کتاب توسط محققان جهاددانشگاهی و اخذ پذیرش و چاپ بیش از ۴۰ مقاله علمی در نشریات و همایش های داخلی و بین المللی از دیگر افتخارات جهاددانشگاهی در حوزه پژوهش است .

وی با بیان اینکه تمام مبالغ از اعتبارات جهاددانشگاهی است چراکه توجیهاتی برای راه اندازی این مجموعه داشته‌ایم، اظهار کرد: فعالیت‌های دانش بنیان در قالب این مجموعه تعریف شده است.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به معضل آفت سنک عناب و اهمیت کنترل آن، پروژه مشترکی برای تولید آفتکش گیاه پایه در سال 1400 بین جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی و پژوهشکده گیاهان دارویی اجراء شده که منجر به تولید فرمولاسیون گیاه پایه برای کنترل سنک عناب شده است و نتایج این پژوهش به زودی منتشر خواهد شد.

وی بیان کرد: در بحث مقالات علمی و انتشار کتب مرتبط جهاددانشگاهی بانی ثبت اختراع شده  و تاکنون هفت مورد ثبت اختراع با موضوع گیاهان دارویی و محصولات استراتژیک و ثبت درخواست ۱۰ اختراع جدید صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در این مجتمع امکانات و تجهیزات ۳ آزمایشگاه و چهار هکتار باغ تحقیقاتی عناب فراهم شده است، افزود: اجرای پروژه آبیاری تحت فشار با همکاری جهاد کشاورزی، ایجاد کلکسیونی از گیاهان دارویی و سوله‌های فرآوری محلی برای اجرای طرح‌های تحقیقاتی کارشناسی‌ارشد و دکترا مرتبط با نیاز منطقه از دیگر برنامه‌هاست.

ابراهیمی با بیان اینکه حدود 30 گیاه دارویی در این کلکسیون داریم، تصریح کرد: برگزاری همایش عناب، ایجاد نمایشگاه فرآورده‌های عناب، برگزاری کارگاه‌های مختلف، معرفی پژوهش‌های این مجتمع به عنوان برترین کتاب سال  از دیگر توفیقات است.

وی با اشاره به مشکلات و درخواست‌ها، افزود: احداث گلخانه‌های تحقیقاتی، تکمیل ساخت سه سوله فرآوری، تکمیل تجهیزات آزمایشگاه‌ها و ایجاد غرفه‌های نمایشگاهی گردشگری و حوزه گیاهان دارویی از مهم‌ترین مواردی است که در اهداف آینده این مجتمع بوده اما  برای رسیدن به آن نیازمند مساعدت هستیم.

text to speech icon