تصفیه خون با خرفه
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، طیبه شاهی با اشاره به اینکه خرفه را با نام خلفه نیز می شناسند، گفت: این گیاه معمولاً بهصورت خودرو در مناطق مختلف میروید و قسمت مورد استفاده آن بذر و برگ گیاه میباشد.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر وجود امگا 3 در قسمت رویشی آن، موادمعدنی ازجمله منیزیم، پتاسیم و کلسیم در آن وجود دارد. و ویتامین ث و بتاکاروتن نیز در آن گزارش شده است ، بیان کرد برای بذر گیاه خواص تصفیهکنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و تسکیندهنده تشنگی، تقویتکننده قوای عمومی بدن و ضد کرم، بخصوص علیه کرم کدو مشخص شده است .
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه، خرفه در درمان اختلالات مجاری ادراری نیز مؤثر میباشد ، ادامه داد: در طب سنتی بهعنوان ضدعفونیکننده، ضد اسکوربوت، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده میشود، از شیره خرفه و یا لهشده برگها و ساقه آن بهصورت موضعی برای رفع درد، کاهش تورم، گزیدگی نیش حشرات و عقرب گزیدگی استفاده میشود. این گیاه در مصرف داخلی قطع کننده و بند آورنده خونریزی است و عصاره ساقه و برگ آن برای درمان بیماریهای کبدی مفید است.
شاهی در رابطه با نکات احتیاطی مصرف این گیاه گفت: اشتها را کاهش میدهد و خوردن زیاد آن نور چشم را نقصان میکند. افراد سردمزاج باید آن را با نعنا و کرفس بخورند.