برگزیدگان جشنواره منطقهای " چارقد" خراسان جنوبی معرفی شدند
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، لباسهای سنتی بارزترین نماد فرهنگی، مشخص ترین نشانه اعتقادی ملی و راحت ترین وسیله انتقال فرهنگ مردم است و شاید خراسانجنوبی به دلیل شرایط آب و هوایی و اقلیمی از تنوع خاصی در پوشش لباس برخوردار بوده است. پوشش مردان و زنان در این منطقه نسبت به مناطق دیگر از شرایط خاص و ویژهای برخوردار است.
به طور کلی یکی از ابزارهایی که میتوان فرهنگ منطقه را شناخت، لباس یا تن پوش است که در طول زمان نوع این لباس ها تغییر کرده اما نباید فرهنگ های سنتی را فراموش کرد.
در این راستا معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان جشنواره منطقهای " چارقد" در این استان برگزار شد.
این جشنواره با هدف معرفی پوشش محلی و قومیت منطقه شرق کشور، ترویج و تعمیق الگوهای عفاف و حجاب در سطح جامعه و ارتقای فرهنگ مصرف کالای ایرانی، ترویج نقش های ایرانی اسلامی متناسب با فرهنگ و نیاز جامعه، ترغیب و تشویق هنرمندان دانشجو به خلق تصاویر زیبا بر روی لباس های سنتی و مدرنیته منطقه، رشد خلاقیت و استعدادهای هنری دانشجویان و شناسایی افراد مستعد و معرفی آن مراکز تولید، ترغیب و تشویق طراحان برای ارائه ایدهها و طرحهای نوین جهت دستیابی به الگوهای نوین در مد و لباس اسلامی ایرانی، ارج نهادن به زحمات پیشکسوتان، چهرههای ماندگار و فعالان حوزه مد و لباس منطقه و ایجاد فضای مناسب برای انتقال و تبادل دانش رسمی و بومی در حوزه مد و لباس منطقه برگزار شد.
همچنین توسعه فضای تعامل و همکاری در بین دستاندرکاران و فعالان حوزه مد و لباس منطقه، ایجاد فضای مناسب برای بهرهمندی مخاطبان از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در صنعت پوشاک بومی و ایجاد اشتغال پایدار در عرصه صنعت پوشاک و نساجی منطقه از دیگر اهداف جشنواره بود.
در اختتامیه این جشنواره که امروز یکشنبه ۱۰ بهمن ماه برگزار شد، بیانیه هیات داوران توسط حمید مرادی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی قرائت شد. بخشی از این بیانیه بدین شرح است:
امید است طراحان و هنرمندان عرصه مد و لباس باتوجه به اهمیت اصالت و هویت پوششهای ایرانیمان بتوانند این گنجینه ارزشمند را دریافته و به آیندگان منتقل کنند. از این رو با تشکر از همه طراحان و هنرمندانی که آثارشان پاسخی شایسته به فراخوان جشنواره منطقهای چارقد بود ضمن بررسی تصایر بخشهای لباس اجتماع، لباس مفهومی و همچنین مقالات ارسالی براساس معیارها و ضوابط تعیین شده از مجموع آثار دریافتی ۸ طرح و یک مقاله به عنوان آثار منتخب درنظر گرفته شد که ضمن رعایت اصول تخصصی، طراحی، ایده پردازی و نهایتا ارائه نهایی نگاهی ویژه به نوآوریها و جذابیتهای طرح و مدل متناسب با فرهنگ غنی ایرانی داشتهاند.
امید است با تشویق و ترغیب نسل جوان و حمایت از طرحهای اسلامی ایرانی بتوانیم شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این هنر ارزشمند در جامعه باشیم.
در این جشنواره با نظر هیات داوران، در بخش طراحی لباس اجتماع زینب حبیبی نفر اول، ساره خراشادی زاده نفر دوم، فاطمه قوی نفر سوم و مریم بهدانی و حکیمه سالارفر شایسته تقدیر شناخته شدند.
در بخش طراحی لباس مفهومی نیز فخری کریمی نژاد نفر اول، زهرا حافظ شیری از خراسان رضوی نفر دوم و زینب حبیبی نفر سوم شناخته شد.
همچنین در بخش دانشگاهی(مقاله) نیز سحر صابری پور به عنوان برگزیده معرفی شد.