عناب ویتامین "ث" کویر

۳۰ آبان ۱۳۹۷ | ۱۹:۲۰ کد : ۳۴۳۲ عمومی
تعداد بازدید:۱۹۳۶
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه عناب حاوی ویتامین " ث" بسیاری است، گفت: اثرات مفید عناب به دلیل داشتن ترکیبات زیستی شامل؛ اثرات ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی و محافظت کننده کبد و دستگاه گوارش است.
عناب ویتامین "ث" کویر

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا محسن پویان اظهار کرد: درخت عناب و میوه آن از گذشته‌های دور مورد استفاده انسان بوده است.

وی افزود: اسناد تاریخی نشان می‌دهد که عناب در هزاره دوم قبل از میلاد در چین هندوستان و ایران باستان مورد استفاده دارویی قرار می‌گرفته است.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه  از عناب به عنوان میوه لعابدار و نرم کننده سینه و بندآورنده خونریزی استفاده می‌شود، تصریح کرد: عناب یک گیاه سنتی با تاریخچه طولانی و مورد استفاده برای تغذیه و درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها است.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: اثرات مفید عناب به دلیل داشتن ترکیبات زیستی شامل؛ اثرات ضد سرطانی، ضد التهابی، ضدچاقی، آنتی اکسیدانی و محافظت کننده کبد و دستگاه گوارش است.

پویان ادامه داد: بسیاری از انواع سرطان‌ها در سراسر دنیا توجه محققین زیادی را به خود جلب کرده است، از این رو فعالیت ضد سرطانی عناب مورد مطالعه قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: از نظر جوامع قومی و بسیاری از متخصصان سلامت جهان سرطان مدت‌ها است مادر شایع ترین بیماری‌های منجر به مرگ و به عنوان یک معضل عمده بهداشتی مطرح است.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: استفاده دارویی از میوه برگ و ریشه آن در ایران همواره مورد توجه بوده است.

پویان اظهار کرد: میوه عناب از جمله مواد لعاب دار است و به این دلیل در طب گیاهی قدیم و جدید ایران به عنوان نرم کننده سینه و درمان سرماخوردگی کاربرد دارد.

وی با تاکید بر نقش مهم میوه عناب در تصفیه خون، افزود: از زمان‌های دور از ریشه درخت عناب به صورت جوشانده برای کاهش تب و نیز از برگ‌های آن برای ناراحتی دستگاه‌های ادراری استفاده می‌شد.

پویان اظهار کرد: میوه عناب برای جلوگیری از مسمومیت‌ها نیز مصرف شود و اثر تمام داروهای محرک را کاهش داده و به عنوان داروی آرام بخش، مقوی معده، ضد سرفه و درمان سرماخوردگی در طب گیاهی ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: همچنین به عنوان داروی گیاهی خواب آور و آرام بخش در طب گیاهی شهرت دارد و برای از بین بردن ضعف عمومی بدن، رفع خستگی و به طور کلی رفع احساس خستگی استفاده می‌شود.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: برای تسریع رشد موی سر و تهیه مایع شست و شوی چشم از گیاه عناب در طب گیاهی استفاده می‌شود.

پویان با بیان اینکه عناب خون را تصفیه می‌کند، افزود: عناب عطش حاصل از تشنگی را تسکین داده و التهاب کبد ، کلیه و مثانه را برطرف میکند.

وی یادآور شد: همچنین برگ‌های تازه عناب را در سایه خشک کرده و از آن برای درمان تاول‌های دهانی و تاول‌هایی که در سایر نقاط بدن ایجاد می‌شود استفاده می‌کنند.

text to speech icon