دمنوش هایی برای فصل تابستان

۱۰ تیر ۱۳۹۹ | ۱۰:۵۲ کد : ۱۹۵۹۳ پژوهشی
تعداد بازدید:۸۸۵
شروع فصل گرما و افزایش شدید دما ممکن است در بسیاری از موارد برای افراد آزار دهنده باشد. در این شرایط استفاده از برخی دمنوش های گیاهی راهکار موثری برای کاهش دمای بدن است
دمنوش هایی برای فصل تابستان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، شروع فصل گرما و افزایش شدید دما ممکن است در بسیاری از موارد برای افراد آزار دهنده باشد. در این شرایط استفاده از برخی دمنوش های گیاهی راهکار موثری برای کاهش دمای بدن و جایگزینی مناسب برای نوشیدنی های کافئین دار است که بعلاوه می تواند به مقاومت بدن در برابر برخی امراض و بیماری ها نیز کمک شایانی نماید.

عرق کاسنی

مهدی ابراهیمی، مدیر گروه تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: عرق کاسنی یکی از بهترین انواع نوشیدنی ها در فصل گرم سال است، نوشیدن این عرق علاوه بر تقویت بدن، موجب بهبود عملکرد معده و اندام گوارشی شده و می‌تواند میزان کلسترول خون را نیز کنترل کند. براساس تحقیقات در این گیاه ویتامین ها و املاح معدنی چون روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، فولیک اسید آهن و پتاسیم و همچنین ویتامین های A، B6، C، E و K وجود دارد که همگی برای بدن ضروری و مفید هستند.

وی ادامه داد: گیاه کاسنی با تاثیراتی که بر روی کبد دارد، زمینه دفع صفرا از بدن را فراهم کرده و زردی را می‌زداید و بار کبد را سبک می‌کند. کاسنی همچنین می تواند سبب کاهش تب و دمای بدن شود.

گل گاو زبان

مدیر گروه تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: گل گاوزبان طبیعتی گرم دارد و بعلاوه نشاط‌آور، مقوی تمام بدن و آرامش‌ بخش است. این گیاه همچنین مدر و عرق آور است و از این طریق به کاهش دمای بدن کمک می نماید. استفاده از لیموترش و نبات یا عسل در دمکرده گل گاوزبان باعث افزایش خاصیت آرامبخشی و نشاط آور آن می شود.

چای ترش

ابراهیمی با اشاره به اینکه چای ترش یا همان چای مکی نیز به عنوان یکی دیگر از دمنوش های تابستانه بر انواع بیماری های کبد تاثیر گذار بوده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد، بیان کرد: در ضمن این چای، سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش داده و باعث کاهش تدریجی وزن بدن نیز می شود.

وی ادامه داد: این چای نیز با بالا بردن تعریق، دمای بدن را کاهش می دهد که موجب خنک شدن بدن می شود. چای ترش سرشار از ویتامین c، انواع مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدان می باشد و در درمان اضطراب موثر است. چای ترش برخلاف چای سیاه سرشار از آهن بوده و برای افرادی که به کم خونی مبتلا هستند توصیه می شود.

اسطوخودوس

مدیر گروه تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: دمنوش گل گیاه اسطوخودوس یک دمنوش آرام بخش برای شب هنگام است که برای تسکین اعصاب و داشتن یک خواب آرام توصیه می شود.

ابراهیمی گفت: دمنوش اسطوخودوس باعطر بی نظیر و آرام بخش خود سبب آرامش انسان شده و  به رفع اضطراب، بی خوابی، استرس، رعشه اندام ها و افسردگی کمک می کند.

وی اظهار کرد: اسطوخدوس در کمک به درمانی افرادی که از بیماری صرع رنج می برند نیز بسیار موثر است، یکی دیگر از کاربردهای سنتی دمنوش اسطوخودوس، درمان مشکلات گوارشی همچون معده درد عصبی و سوءهاضمه است.

دمنوش گل محمدی

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: گل محمدی به عنوان  یک درختچه بسیار زیبا در منازل بسیاری از افراد یافت می شود که علاوه بر خواص درمانی بی نظیر، می توان از آن به عنوان دمنوشی تابستانه نیز استفاده کرد. گلبرگ های گل محمدی طبیعتی معتدل دارند و دمکرده غنچه یا گلبرگ های خشک شده گل محمدی و یا استفاده از گلاب حاصل از آن سبب تقویت بدن و ایجاد شادی و نشاط می شود.

دمنوش عناب

ابراهیمی با اشاره به اینکه عناب در طب سنتی دارای طبعی معتدل و تا حدی سرد است. در گذشته از این میوه و دمنوش آن به عنوان داروی آرام کننده اعصاب، ملین، ضد سرفه، تقویت کننده بدن و خواب آور استفاده می شده است.، یادآور شد: برای رفع گرمازدگی می توانید عناب را دم کرده و پس از سرد شدن میل نمایید. استفاده از دمنوش عناب در فصل گرم سال باعث کاهش تشتگی و حدت خون شده و به رفع التهاب کمک شایانی می کند.

وی خاطرنشان کرد: برای این منظور بهتر است از آب خیسانده یا دمکرده عناب به همراه عرق کاسنی و یا سکنجبین در فصل تابستان استفاده نمایید.

text to speech icon