برداشت گل محمدی در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۲:۵۰ کد : ۱۸۰۲۸ پژوهشی
تعداد بازدید:۹۱۰
کاشت گل محمدی بعنوان یکی از گیاهان استراتژیک استان در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از سال گذشته در یک هکتار آغاز شده و پیش بینی می شود برداشت گل از درختچه های یکساله این گیاه تا پایان اردیبهشت ماه ادامه یابد.
برداشت گل محمدی در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، مهدی ابراهیمی، مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: گل محمدی با نام علمی Rosa Damascena یکی از انواع گل رز است که گل های صورتی بسیاری معطری تولید می نماید. از گل های آن عمدتا برای تولید گلاب و اسانس استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه از جمله مهمترین خواص دارویی گلبرگ های گل محمدی می توان به خاصیت ضد افسردگی آن اشاره نمود، گفت:  این گیاه همچنین سبب تقویت قلب، کاهش التهاب و تاحدودی تسکین درد نیز می شود.

مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: از پودر گلبرگ گل محمدی می توان به عنوان ملین و مصلح نیز استفاده نمود. استفاده از اسانس گلبرگ های گل محمدی نیز به دلیل داشتن خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مورد توجه است.

ابراهیمی ادامه داد: یکی از مهمترین کاربردهای اسانس گل محمدی تولید عطر و ادکلن های بسیار با کیفیت و گران قیمت در این صنعت است که در سراسر جهان نیز طرفدارانی بسیاری دارد، به علاوه استفاده از اسانس گل محمدی در صنایع آرایشی، بهداشتی، غذایی و دارویی را نیز باید به سایر کاربردهای آن اضافه نمود.

وی بیان کرد: میزان اسانس گل محمدی با توجه به واریته آن ممکن است بین یک صدم تا سه صدم درصد متفاوت باشد. سیترانلول، ژرانیول، اوژنول، سیترال، نرول و فارنزول از جمله مهمترین اجزاء تشکیل دهنده اسانس گل محمدی می باشند.

مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: کشور ایران یکی از کشورهای تولید کننده گل محمدی در جهان می باشد و برخی از محققین ایران را منشا اولیه این گیاه می دانند، مقاومت این گیاه دارویی ارزشمند به بسیاری از تنش های محیطی زنده و غیر زنده آنرا به گیاهی مناسب برای اقلیم خراسان جنوبی تبدیل کرده است، به ویژه که شرایط آب و هوایی استان برای تجمع حداکثر اسانس در زمان گلدهی آن در اردیبهشت ماه نیز مناسب است.

ابراهیمی اظهار کرد: خراسان جنوبی تنها حدود 1% از کل تولید گل محمدی در کشور را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: کاشت گل محمدی بعنوان یکی از گیاهان استراتژیک استان در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از سال گذشته در یک هکتار آغاز شده و پیش بینی می شود برداشت گل از درختچه های یکساله این گیاه تا پایان اردیبهشت ماه ادامه یابد.

مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: انجام پژوهش های کاربردی روی این گیاه ارزشمند توسط محققین گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از جمله مهمترین اهداف کاشت آن در دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی بوده است.

ابراهیمی یادآور شد: عرضه گل محمدی و فرآورده های آن توسط مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در سایت بیرناب با هدف حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان گل محمدی نیز از دیگر اقدامات جهاد دانشگاهی استان برای تقویت زنجیره ارزش این محصول و خلق ثروت از مزیت های منطقه است.

text to speech icon

کلید واژه ها: گل محمدی معاونت آموزشی جهاددانشگاهی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی