رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی:
رمز موفقیت در زنجیره فرآورده های فراسودمند
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، جلال الدین صادقی با اشاره به تاسیس جهاددانشگاهی استان در 12 بهمن ماه 63 اظهار کرد: فعالیت های جهاددانشگاهی در سه حوزه پژوهش، آموزش و فرهنگ ،کاربردی و براساس نیازهای جامعه است.
وی گفت: در حوزه پژوهش، جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در چهار سال اخیر به حوزه گیاهان دارویی استراتژیک با تاکید بر « عناب، زرشک و زعفران» و با هدف حضور فعال در تجاری سازی تحقیقات کاربردی و بازاریابی و عرضه گیاهان دارویی و فرآورده های فراسودمند با ارزش افزوده حداکثری به بازار داخل و خارج از کشور ورود پیدا کرده است.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی ادامه داد: ایجاد مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی استراتژیک با تمرکز بر عناب، زرشک و زعفران و تحقیقات کاربردی که بتواند منجر به بهینه سازی تولید و دست یابی به فرآورده های فراسودمند از محصولات مذکور شود تاکنون منجر به نتایج بسیار ارزشمندی شده است.
صادقی با اشاره به اینکه تحقیقات جهاد دانشگاهی کاربردی، محصول محور و مبتنی بر نیاز بازار است، عنوان کرد: برندسازی از عوامل کلیدی است که منطقه را معرفی و اقتصاد استان را پویا میکند.
وی با اشاره به فعالیت مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک استان گفت: در ادامه این زنجیره فروشگاه اینترنتی مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی که در مجموعه 14 هکتاری دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی با هدف خلق ثروت از مزیتهای منطقهای شامل؛ فرآورده های فراسودمند عناب، زرشک، زعفران در سال 1398 تاسیس شد و با آدرس www.birnab.ir به ارائه خدمات کیفی مبتنی بر علم و تحقیق می پردازد.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: در سایت بیرناب، به دنبال این هستیم که پتانسیلهای استان را شناسایی و از مزیتهای منطقهای خلق ثروت کرده و آن گونه که شایسته استان است به معرفی آن بپردازیم.
صادقی با بیان این که تمام تولید کنندگان خرد میتوانند از امکانات و تجهیزات این مرکز جهت بهینه سازی تولید و فرآوری بهره ببرند، بیان کرد: معرفی روستاهای تولیدکننده محصولات استراتژیک یکی از اهداف این سایت است تا هر محصولی به نام روستای تولیدکننده در سطح کشور معرفی شود.
وی تصریح کرد: طبق بررسی که توسط محققان جهاددانشگاهی استان صورت گرفت، به این نتیجه رسیدیم که در این سالها کشاورزان و متولیان کشاورزی استان به صورت مطلوب عمل کردند و حجم تولید محصولات خوب است، و جهاددانشگاهی به صورت متمرکز و برای اینکه سود و ارزش افزوده بیشتری نصیب کشاورز و استان شود در این حوزه ورود جدی نموده است.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: خدماتی متمرکز بر محصولات استراتژیک از آموزش و مشاوره برای بهبود کیفیت محصولات و فرآوردهها و حمایت از طرحها و ایدههای فناورانه را در قالب این سایت انجام میدهیم.
صادقی از فعالیت دبیرخانه علمی آسیب های اجتماعی استان در جهاد دانشگاهی خبر داد و افزود: تاکنون دو هزار و 300 نفر از بانوان خانه دار از خدمات آموزشی و فرهنگی این دبیرخانه با رویکرد توانمند سازی بهره مند شده¬اند.
وی با اشاره به تشکیل گروه پژوهشی مطالعات اقتصادی و اجتماعی شهری و روستایی، ادامه داد: برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی 109 روستای خراسان جنوبی با کارفرمایی سازمان مدیریت و برنامه¬ریزی استان تدوین و فاز دوم آن برای 135 روستای دیگر استان آغاز شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی با تاکید بر اینکه سلول های بنیادی خون بند ناف برای درمان بیمارهای صعب العلاج با منشا خونی کاربرد دارد، بیان کرد: نمایندگی خون بندناف در خراسان جنوبی از سال 94 در جهاددانشگاهی خراسان جنوبی کار خود را آغاز کرده و تاکنون موفق به ذخیره سازی 500 نمونه شده است.
وی با اشاره به فعالیت های آموزشی این مجموعه در استان، گفت: سالانه بیش از 6 هزار نفر در آموزش های کوتاه مدت و 500 نفر در آموزش های ضمن خدمت جهاد دانشگاهی استان شرکت می کنند.
صادقی با اشاره به اجرای طرح سرباز ماهر در استان بیان کرد: مقرر شد با کارفرمایی اداره کل ورزش و جوانان ۸۰۰ سرباز وظیفه تحت آموزشهای عملی و تئوری قرار گیرند که از این تعداد، ۴۵۰ نفر از سربازان ارتش جمهوری اسلامی، 50 نفر از سپاه پاسداران و ۳۰۰ نفر از مجموعه نیروی انتظامی هستند.
آموزشهای ارائه شده به سربازان، توسط جهاددانشگاهی طبق قرارداد منعقده شامل دو دوره «آشنایی با مهارتهای زندگی» به میزان ۳۲ ساعت و «آشنایی با مهارتهای عمومی حوزه اشتغال و کارآفرینی» به میزان ۴۸ ساعت خواهد بود.
صادقی با بیان اینکه اجرای طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در استان از سال 96 آغاز شده، افزود: در این طرح شغل های مزیت دار استان شناسایی شدند، متقاضیان پس از ثبت نام، استعدادسنجی شده و پس از توانمندسازی، آموزش و اتصال به بازار به پیشرانان معرفی شدند .
وی ادامه داد: همچنین تفاهم نامه اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در شطح کشور منعقد و اکنون در حال پیاده سازی در استان است که هدف از اجرای این طرح توانمندسازی 69 نفر از بانوان سرپرست خانوار است.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: فرهنگسرای ابن حسام، نگارخانه ابن حسام، انتشارات جهاددانشگاهی، سازمان دانشجویان، مرکز گردشگری علمی و فرهنگی، مرکز فرهنگی دانشجویی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، خبرگزاری ایسنا، سازمان فعالیتهای قرآنی و خبرگزاری ایکنا از مراکز فعال حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی است.