ثبت اختراع «قرص جوشان عناب» توسط پژوهشگران مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، جلال الدین صادقی امروز، 14 دی ماه به خبرنگاران رسانه های گروهی با اشاره به اینکه خام فروشی محصولات کشاورزی یکی از چالش ها و معضلات استان است و می تواند یکی از علل ناکامی صادرات تلقی گردد، گفت: ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تولید فراورده های غذایی دارویی از محصولات استراتژیک استان می تواند از خام فروشی محصولات استراتژیک و ارزشمند استان مانند زرشک، زعفران و عناب جلوگیری نماید و یکی از بهترین راهکارهای توسعه اشتغال پایدار ، ایجاد ارزشافزوده محصولات و توسعه اقتصادی در استان ، جلوگیری از مهاجرت بیرویه و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی به حساب آید.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: میوه عناب با توجه به خواص تغذیه ای و دارویی بالا، پتانسیل بسیار خوبی جهت فراوری دارد و می توان از این محصول فراورده های متعدد غذایی و دارویی تولید نمود.
صادقی بیان کرد: جهاد دانشگاهی استان از سال 1396 در جهت کاهش خام فروشی و صادرات خام محصولات استراتژیک استان و ایجاد فراورده های متنوعتر و باکیفیتتر از این محصولات اقدام به تولید دانش فنی فراورده های متعدد و متنوعی بر پایه محصولات استراتژیک استان کرده که از جمله آن می توان به بیسکویت عناب،کیک عناب، چیپس عناب، شکلات عناب، سرکه عناب ، سرکه زرشک و گل محمدی ،کوکی عناب، مربای پری بیوتیک عناب، سس زرشک، سس عناب و آبنبات زرشک دارای خاصیت تصفیه خون اشاره نمود .
وی گفت: جدیدترین محصول ثبت اختراع شده در این نهاد، فراورده «قرص جوشان آرام بخش و ضد افسردگی عناب» است.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: قرص های جوشان معمولا یک فرم ایده ال در بین بیماران، کودکان و سالمندانی هستند که به دلایل مختلف فیزیولوژیکی توانایی بلع قرص را ندارند. این فراورده توسط پژوهشگران گروه پژوهشی تولید و فراوری گیاهان استراتژیک خراسان جنوبی در سامانه ماکیت فکری ثبت اسناد و املاک کشور با شماره 104661 ثبت شد.
صادقی با اشاره به اینکه فرمولاسیون قرص جوشان آرام بخش عناب قابلیت تولید صنعتی را داشته و فاقد ساکارز و گلوتن می باشد و به همین دلیل استفاده از آن برای افراد مبتلا به سلیاک و دیابت بلامانع است، یادآور شد: این محصول فاقد نگهدارنده های شیمیایی و سنتزی بود و یک محصول فراسودمند به شمار می آید.