دمنوش های گیاهی ماه رمضان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: دمنوش یک نوشیدنی است که عصاره گیاه یا مواد موثره گیاه به وسیله آب جدا می شود و ما آن را مصرف میکنیم .
وی با اشاره به شروع ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: برای رفع عطش و تشنگی می توان تخم شربتی و خاکشیر را به نسبت مساوی مخلوط کرده و دو ساعت مانده به افطار در آب گرم خیسانده و مقداری آبلیموی طبیعی و گلاب به آن اضافه کرده و میتوان آن را با عسل شیرین کرد البته برای افرادی که قند خون ندارند ، ولی افرادی که قند خون دارند این نوشیدنی را بدون شیرین کردن باید مصرف کنند .
پژوهشگر گیاهان دارویی ادامه داد: برای رفع کم آبی و غلظت خون دانه خارمریم ، دانه اسفرزه ، مقداری گشنیز و تباشیر قلم را با هم مخلوط کرده و به صورت چای یا دمنوش تهیه کرده و بعد از خوردن سحری مصرف شود .
پویان ادامه داد: بهتر است در تهیه دمنوش ها موارد زیر مورد توجه قرار گیرد، گل و برگ به صورت دم کرده و یا دمنوش مانند چای ، پوست گیاه و اندام هایی که نسبتا سفت هستند 3 تا 5 دقیقه جوشانده شود و بعد از 20 دقیقه صاف شود .
وی افزود: ساقه و ریشه گیاهان را 15 تا 20 دقیقه می جوشانیم و بعد از 20 دقیقه آن را صاف کرده و مصرف می کنیم .
مدیر مجتمع تحیقیات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی یادآور شد: روزه داران می توانند از مخلوط ختمی خبازی و گل بنفشه برای خشکی دهان و از اسطخودوس، بابونه شیرازی، گل گاو زبان و سنبل الطیب برای رفع سردرد در ماه مبارک رمضان استفاده کنند .